تخریب ساختمان بتنی به منظور بازسازی یا اجرای پروژههای جدید
اگر به گوشه و کنار مناطق مختلف شهر خود نگاهی بیندازید، با تعداد زیادی ساختمان بتنی فرسوده مواجه میشوید. هر چند بتن یکی از مصالح کاربردی و مستحکم برای ساختوساز به شمار میرود، اما با گذر زمان بتن نیز دچار فرسودگی میشود. به همین علت، تخریب ساختمان بتنی به عنوان یکی از ضروریترین و مهمترین عملیاتهای عمرانی شناخته میشود. شما به منظور بازسازی سازههای بتنی فرسوده یا اجرای پروژههای جدید، در گام اول باید به سراغ تخریب سازه بروید. همچنین برای انتخاب روش مناسب به منظور تخریب انواع سازههای بتنی باید به ارتفاع و تعداد طبقات سازه توجه کنید. در این مطلب، با بهترین روشهای برای تخریب سازههای بتنی آشنا میشویم.
تخریب ساختمان بتنی مرتفع
شما برای تخریب سازههای بتنی بلند باید برای حفظ ایمنی و اجرای درست پروزه تخریب شرایط ویژهای را ایجاد کنید. همچنین شما برای تخریب ساختمان بتنی بلند باید از ماشینآلات مکانیکی مخصوص استفاده کرده و از نیروهای متخصص و باتجربه کمک بگیرید. توجه داشته باشید که منظور از ساختمانهای بتنی بلند، سازههایی اب ارتفاع بیش از 20 متر است.
برای تخریب سازههایی با ارتفاع بیش از 20 متر معمولا از دو روش متداول استفاده میشود:
- تخریب به روش از بالا به پایین
- تخریب به وسیله انفجار
تخریب سازه با روش از بالا به پایین
تخریب ساختمان به روش از بالا به پایین یکی از کاربردیترین روشهای موجود برای تخریب سازههای بتنی در مناطق متراکم، پرجمعیت و شلوغ به شمار میآید. در مواقعی که امکان تخریب سازههای بتنی با روشهایی مانند انفجار یا گوی تخریب فراهم نباشد، روش تخریب از بالا به پایین به داد شما میرسد. برای تخریب از بالا به پایین سازههای بتنی با ارتفاع بیش از 20 متر معمولا از بیلهای مکانیکی و بازوهایی مانند سنگشکن، قیچی و پتک استفاده میشود.
برای تخریب ساختمان در این روش، معمولا نقشه تخریب سازه از پیش طراحی و تعیین شده است. مراحل تخریب سازه بتنی با استقرار بیلهای مکانیکی بر روی بام یا سقف سازه آغاز میشود. برای این منظور، بیل مکانیکی را به کمک جرثقیل روی سقف ساختمان بتنی مستقر میکنند. پس از تخریب هر طبقه، بیل مکانیکی به کمک رمپهایی با شیب استاندارد به طبقات زیرین منتقل میشود.
تخریب سازه بتنی با روش انفجاری
تخریب سازه با روش انفجاری یکی دیگر از روشهای کاربردی برای تخریب ساختمان بتنی با ارتفاع بیش از 20 متر به شمار میآید. در مواردی که به دلیل فرسودگی بالای سازه نیاز به تخریب آن در کوتاهترین زمان ممکن داشته باشیم، میتوانیم از روش انفجاری استفاده کنیم. همچنین برای تخریب سازههای بتنی در حال ساخت که در مراحل مختلف دچار خطای محاسباتی شدهاند نیز از این روش استفاده میشود. تخریب سازه بتنی با انفجار میتواند از ایجاد خسارتهای بیشتر جلوگیری کند.
توجه به نکات ایمنی و انجام ارزیابی و تحلیل دقیق پیش از تخریب سازه با استفاده از مواد منفجره از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین علت، مهندسان و پیمانکاران پیش از تخریب سازه بتنی به روش انفجاری شرایط سازه را مورد مطالعه قرار میدهند. همچنین انها روند انفجار را با استفاده از نرمافزارهای مهندسی شبیهسازی میکنند.
تخریب ساختمانهای بتنی با ارتفاع کم
در بسیاری از بافتهای فرسوده شهری یا در مناطق حومه شهر ارتفاع ساختمانهای بتنی معمولا کمتر از 20 متر است. تعداد طبقات بسیاری از این ساختمانها به بیش از 2 یا 3 طبقه نمیرسد و به همین علت آنها را در دسته ساختمانهای بتنی با ارتفاع کم قرار میدهند. روش تخریب این ساختمانهای بتنی با روش تخریب سازههای با ارتفاع بالا متفاوت است.
به طور کلی برای تخریب ساختمان بتنی با ارتفاع کمتر از 20 متر از دو روش کاربردی استفاده میشود:
- تخریب با روش از بالا به پایین دستی
- تخریب با گوی تخریب
تخریب ساختمان با روش از بالا به پایین به صورت دستی
به دلیل فرسوده بودن و تراکم بالای بافت مناطق مختلف، معمولا شهرداریها اجازه استفاده از ماشینآلات مکانیکی سنگین برای تخریب سازههای بتنی با ارتفاع کمتر از 20 متر را به پیمانکاران نمیدهند. به همین علت شما برای تخریب سازه مورد نظر خود با روش تخریب از بالا به پایین باید به سراغ استفاده از ابزارآلات و تجهیزات دستی بروید. استفاده از روش دستی تخریب ساختمان و این تجهیزات و لوازم مدت زمان تخریب سازه را افزایش میدهد، اما باعث حفظ ایمنی کارکنان و سایر افراد در مراحل مختلف اجرای پروژه میشود.
تخریب سازه بتنی با گوی تخریب
استفاده از گوی تخریب یکی از کاربردیترین روشهای برای تخریب سازههای بتنی عریض و طویل به شمار میآید. البته امکان تخریب ساختمان بتنی با گوی تخریب در بسیاری از محیطهای شهری متراکم و شلوغ فراهم نیست و از این روش بیشتر برای تخریب کارخانهها، کارگاهها و ساختمانهای بتنی احداثشده در حومه شهر استفاده میشود. گوی تخریب نوعی گوی فولادی با وزنی نزدیک به 6 تن است که به جرثقیل یا بیلهای مکانیکی متصل میشود.
برای تخریب سازه بتنی با گوی تخریب دو روش اصلی وجود دارد:
- تخریب با روش سقوط از بالا
- تخریب سازه با روش آونگی
تخریب ساختمانهای فرسوده را به تهران پی گستر بسپارید
شما برای بازسازی ساختمان بتنی یا احداث پروژههای جدید، در گام اول باید سازه بتنی فرسوده را با استفاده از روش مناسب تخریب کنید. معمولا برای تخریب سازههای بتنی در محیط شهری از روش تخریب از بالا به پایین و ماشینآلات و تجهیزات مکانیکی خاص استفاده میشود. البته فراموش نکنید که تخریب سازه فرایندی تخصصی است و برای اجرای آن باید به یک پیمانکار باسابقه مراجعه کنید.
مجموعه تهران پی گستر با برخورداری از تیم کارشناسی و اجرایی باتجربه به عنوان یکی از برترین ارائهدهندگان خدمات تخریب انواع ساختمانهای بتنی شناخته میشود. شما میتوانید برای کسب مشاوره و تخریب سازه مورد نظر خود، با کارشناسان ما در گروه تهران پی گستر تماس بگیرید.
سوالات متداول
تخریب سازه بتنی با روش آونگی چگونه انجام میشود؟
در روش تخریب آونگی گوی تخریب ابتدا در کنار ساختمان بتنی قرار میگیرد. سپس گوی تخریب با استفاده از یک کابل به عقب کشیده شده و رها میشود.
چه عواملی بر هزینه تخریب سازههای بتنی موثر هستند؟
ارتفاع ساختمان، تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز، متراژ ساختمان و … از مهمرتین عوامل موثر بر هزینه تخریب سازههای بتنی هستند.
بهترین روش برای تخریب سازههای بتنی چیست؟
تمامی روشهای موجود برای تخریب سازههای بتنی کاربردی هستند و هر یک مزایای خاص خود را دارند.