ویرانسازی فونداسیون ساختمان؛ یک مرحله مهم در ساختوساز
شالوده، پی و یا فونداسیون ساختمان در پایینترین قسمت سازه بنا شده و سازه را به زمین متصل میکند. این بخش نقش بسیار مهم در استحکام سازه و مقاومت آن دارد. این بخش وظیفه انتقال فشار از سازه به زمین را دارد و ضوابط بین المللی در ساخت و اجرای آن از اهمیت بالایی برخوردار است. تخریب فونداسیون ساختمان قدیمی برای بنا کردن سازه جدید از اهمیت بالایی برخوردار است و باید با دقت بالا انجام شود. در این مطلب با چگونگی از بین بردن پی سازه آشنا میشویم.
اهمیت فونداسیون سازه و ویرانسازی آن
فونداسیون به مجموعه قسمتهایی از سازه گفته میشود که وظیفه انتقال بار سازه به زمین را دارند. عمدهترین بارهای وارده بر سازه، بارهای ناشی از وزن سازه، بارهای ناشی از اجزای متحرک و بارهای زلزله و باد هستند.
شالوده باید بهصورتی پایه ریزی شود که موارد زیر در آن رعایت شود:
- جلوگیری از نشست زیاد و بیدلیل سازه
- نشست یکسان و کج نشدن سازه در صورت نشست سازه
- جلوگیری از واژگونی سازه در صورت ورود نیروی جانبی
- مهار بار سازه و جلوگیری از شکست قسمت زیرین سازه زیر فشار بار آن
فونداسیون طی چند مرحله باید اجرا شود؛ ابتدا پی کنده شده و گودبرداری میشود. این مرحله جهت رسیدن به خاک مطلوب و مقاوم، محافظت از فونداسیون در برابر اثرات جوی مثل یخزدگی و باران و رسیدن به تراز مناسب طبق نقشه اجرایی انجام میشود.
مراحل زیر به ترتیب بعد از گودبرداری انجام میشوند:
- مرحله اجرای بتن مگر
- مرحله آرماتوربندی (با میلگرد)
- مرحله قالببندی
- مرحله بتنریزی
مشخص است که چگونگی انجام این مراحل و نقشه فونداسیون برای هر سازه تفاوت دارد. با اهمیت این بخش از سازه و نیاز آن به دقت بالا و پیروی از ضوابط و قوانین آشنا شدیم. میتوان نتیجه گرفت که تخریب فونداسیون ساختمان بهصورت اصولی قبل از بنا کردن سازه جدید از چه اهمیتی برخوردار است و حتما باید از افراد و مجموعههای مجرب و معتبر در این زمینه کمک گرفت.
چگونگی تخریب فونداسیون ساختمان
تخریب فونداسیون ساختمان فرآیندی بسیار پیچیده و حساس است که باید با نهایت احتیاط انجام شود. اشتباهات کوچک در این عملیات ممکن است باعث ضررهای سنگین شود. این عملیات به خصوص در ساختمانهای بزرگ که پیریزی عمیقی دارند کار پردردسری است و نیازمند تجربه بالا است.
در ادامه با شیوههای متدوال ویرانسازی فونداسیون آشنا میشویم:
- استفاده از ماشینهای سنگین: جرثقیلها، بیل مکانیکی، اسکریپرها که برای شکستن زمینهای سنگین و سازههای بتنی بزرگ به کار میرود
- استفاده از ابزارهای دستی: در سازههای کوچکتر از ابزارهای دستی مثل چکشها، میکروکرکسها، و ابزارهای برش استفاده میشود
- ویرانسازی مکانیکی: با استفاده از ماشینهایی مثل هامربریک و سنگشکنها
- ویرانسازی شیمیایی: ویرانسازی شالوده با استفاده از مواد شیمیایی مانند کتراک از آسانترین و ارزانترین روشهای ویرانسازی پی سازه است
روشهای تخریب فونداسیون ساختمان تنها به این موارد محدود نیست و متدهای زیادی وجود دارند که اکثرا در ایران به دلایل مختلف کاربرد کمی دارند. اما بین روشهای حاضر میتوان به ویرانسازی با کتراک به عنوان ارزانترین و سادهترین روش ویرانسازی اشاره کرد. البته در مواردی ممکن است با توجه به ابعاد و مصالح پروژه شما گزینه مناسبی نباشد. درصورتیکه با تهران پی گستر برای ویرانسازی پی سازه تماس بگیرید؛ بعد از بررسی ابعاد و سازه شما، کارشناس تخریب فونداسیون ساختمان میتواند در مورد روشهای پیش رو راهنمایی لازم را ارائه دهد.
خطرات ویرانسازی غیر اصولی فونداسیون
همانطور که ذکر شد فرآیند تخریب فونداسیون ساختمان بسیار پیچیده و خطرناک است و اشتباهی کوچک ممکن است ضررهای غیرقابل جبران به بار بیاورد. به دلیل اتصال شالوده به خاک و خود زمین، وقوع اشتباه و انجام غیراصولی این فرآیند میتواند روی خاک و زمین سازه تاثیرات مخربی بگذارد.
موارد زیر از خطراتی هستند که در صورت ویرانسازی غیراصولی ممکن است با آن مواجه شوید:
- آسیب به محیط اطراف شامل ساختمانهای نزدیک، جادهها و زیرساختهای زمینی
- ناپایدارسازی خاک و حرکت زمین که منجر به رانش زمین یا خطرات دیگر زمینشناسی میشود
- آزاد شدن آزبست، سرب و یا جیوه در محیط که سلامتی کارگران و ساکنان ساختمانهای مجاور را به خطر میاندازد
با توجه به این خطرات، انتخاب پیمانکار متخصص و باتجربه در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است. انجام خدمات تخریب فونداسیون ساختمان نیازمند دانش و تجربه و تجهیزات استاندارد است تا با کمترین ریسک پی سازه از میان برداشته شود.
بیمه عملیات ویرانسازی بنا
بیمه ساختمان یا بیمه مسئولیت ناشی از عملیات ساختمانی برای جبران خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث، در صورت بروز حوادث ساختمانی تدوین شده است. هر کارفرما موظف است قبل از شروع عملیات ساختمانی خود نسبت به دریافت این بیمه اقدام کند.
بیمه عملیات خسارتهای وارده بر ساختمانهای مجاور، خیابان، پیاده رو و اموال عمومی، خطوط آب و گاز و برق، خودروهایی که در مجاورت پروژه پارک شدهاند،خسارات جانی و هزینههای پزشکی اشخاص ثالث که ممکن است به آنها آسیب وارد شود را پوشش میدهد. مبلغ حق بیمه نیز با توجه به ابعاد پروژه و با بررسی کارشناس بیمه معین میشود. ضروری است که قبل از شروع پروژه ویرانسازی نسبت به دریافت بیمه عملیات اقدام شود.
تخریب فونداسیون ساختمان توسط تهران پی گستر
تخریب ساختمان قدیمی و فرسوده برای اجرای پروژههای عمرانی جدید ضرورت دارد. عملیات ویرانسازی همواره عملیات پرریسک است و اشتباهات کوچک در آن ممکن است موجب ضررهای بزرگ شود. تخریب فونداسیون ساختمان نیز فرآیندی حساستر از تخریب خود سازه است؛ زیرا بروز اشتباه در این عملیات ممکن است باعث ایجاد تغییرات زمینشناسی در خاک و موجب اتفاقاتی مثل رانش زمین شود. بنابراین پیشنهاد میشود که حتما در انجام این پروژهها از متخصصین مجرب بهره ببرید.
گروه فنی و مهندسی تهران پی گستر یکی از فعالان برتر حوزه ویرانسازی سازهها در تهران است. شما میتوانید پروژههای ویرانسازی خود را با خیال راحت به مجموعه ما بسپارید. تیم ما متشکل از متخصصین مجربی است که به صورت تخصصی در حوزه ویرانسازی بنا فعالیت میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما برای مشاوره رایگان تماس حاصل کنید.