خاکبرداری ساختمان؛ یکی از اولین مراحل ساخت‌وساز

در ساخت سازه‌های مهندسی، فرایندهای زیادی دخیل هستند که هر یک اهمیت بالایی دارند. یکی از مهم‌ترین فرایندها در این زمینه، خاکبرداری ساختمان است. این فرایند با هدف آماده‌سازی بستر پروژه برای اجرای انواع سازه‌ها انجام می‌شود و پیچیدگی و حساسیت بسیار بالایی دارد. چرا که در صورت عدم انجام اصولی خاکبرداری ساختمان، تمام محاسبات سازه دچار مشکل می‌شود. به همین خاطر بهتر است که عملیات خاکبرداری توسط یک مجری معتبر، متخصص و باسابقه انجام شود. در این صفحه با انواع خدمات خاکبرداری ساختمان مجموعه تهران پی گستر و نکات مهم درباره آن‌ها آشنا می‌شویم.

خاکبرداری ساختمان به چه فرایندی گفته می‌شود؟

به‌طور کلی در مهندسی عمران، خاکبرداری به فرایندی گفته می‌شود که در آن انواع مصالح و موادی مانند شن، ماسه، قلوه سنگ و خاک از بستر پروژه برداشته می‌شوند. هدف از خاکبرداری، ایجاد سطح یا بستری یکنواخت و مناسب برای اجرای پی ساختمان است. همچنین این عملیات با هدف تامین خاک و ایجاد راه‌های ارتباطی در پروژه‌های مختلف انجام می‌شود. باید اشاره کرد که این عملیات پیچیدگی و حساسیت بسیار زیادی دارد. چرا که در صورت عدم رعایت ضوابط ایمنی در اجرای عملیات خاکبرداری، امکان وقوع خسارات جانی و مالی زیادی وجود دارد.

خاکبرداری ساختمان

باید اشاره کرد که خاکبرداری یکی از فرایندهای زیرمجموعه گودبرداری ساختمان نیز است. به این معنی که در عملیات گودبرداری، باید از خاکبرداری برای انتقال خاک، شن، ماسه و سنگ‌های استخراج شده از درون زمین استفاده کرد. البته ضوابط خاکبرداری در این حوزه متفاوت است. همچنین اگر خاکبرداری ساختمان به‌صورت اصولی انجام شود، در آینده از بروز مشکلاتی مانند نشست سازه بر اثر حوادث طبیعی یا موارد مشابه جلوگیری می‌شود.

خاکبرداری ساختمان چه مراحلی دارد؟

به‌طور کلی خاکبرداری ساختمان شامل 5 مرحله اصلی می‌شود. اما باید اشاره کرد که هر یک از این مراحل نیز بخش‌های مختلفی دارند. دقیقا به همین خاطر است که به عملیات خاکبرداری، یک عملیات پیچیده و دشوار گفته می‌شود. در ادامه با انواع مراحل خاکبرداری سازه آشنا می‌شویم.

نقشه‌برداری از زمین پروژه

قطعا بدون داشتن یک نقشه تاییدشده و دقیق، امکان خاکبرداری از بستر پروژه وجود ندارد. به همین خاطر اولین مرحله خاکبرداری ساختمان، نقشه‌برداری است. این کار با هدف تعیین شیب‌های نامعین و محاسبه حجم عملیات خاکبرداری انجام می‌شود. طی این فرایند باید آزمایش‌های جغرافیایی برای مشخص کردن نوع خاک و نقشه‌برداری از خدمات زیرزمینی انجام شود. باید اشاره کرد که نقشه‌برداری از زمین پروژه باید توسط یک مجری معتبر و باسابقه صورت گیرد. چرا که این مرحله اهمیت بالایی در عملیات خاکبرداری ساختمان دارد. هرگونه بی‌دقتی و خطا در این مرحله می‌تواند باعث افزایش هزینه و زمان اجرای خاکبرداری شود.

تحقیقات ژئوتکنیک

در مرحله بعدی خاکبرداری، باید تحقیقات ژئوتکنیک انجام شود. هدف از این کار تعیین عمق خاکبرداری و همچنین حد استاندارد تقویت زمین برای اجرای فونداسیون سازه است. به‌طور کلی تحقیقات ژئوتکنیک باید مطابق با نقشه ساختمان انجام شود تا تاییدیه‌های لازم را دریافت کند. همچنین طی این فرایند محل نصب و راه‌اندازی تجهیزات و دسترسی جاده‌ها به‌صورت اصولی طراحی می‌شود.

خاکبرداری ساختمان

آماده‌سازی و زیرسازی خاک

طبق نقشه‌های اجرایی، عملیات خاکبرداری ساختمان باید به حدی ادامه پیدا کند که خاک بستر به مقاومت کافی برسد. به‌طور کلی در صورت برخورداری خاک بستر از مقاومت کافی، عملیات خاکبرداری برای استخراج خاک‌های نباتی انجام می‌شود. در این شرایط اگر تراز مورد نظر منفی باشد، می‌توان عملیات خاکریزی را اجرا کرد. اما اگر همچنان به خاکبرداری نیاز باشد، باید تا رسیدن خاک بستر به مقاومت کافی عملیات را ادامه داد. باید اشاره کرد که طی عملیات خاکبرداری، قشر خاکریز نباید به بیشتر از 10 سانتی‌متر تجاوز کند. همچنین به شیب عرضی سطح نیز باید توجه کرد تا از جمع شدن آب‌های سطحی جلوگیری شود.

شایان‌ذکر است که در صورت خاکبرداری بیشتر از تراز مورد نظر، بستر باید با مصالح مناسب پر شود تا تراز آن به مقدار مجاز برسد. همچنین در صورت تلاقی بستر خیابان از مسیرهای سنگی، باید از ماسه یا مصالح دیگر برای تامین سطحی صاف و مقاوم استفاده کرد.

درجه‌بندی خاک

یکی دیگر از مراحل خاکبرداری ساختمان، تعیین درجه خاک است. به‌طور کلی خاک بستر بسته به شیب و سفت بودن آن درجه‌بندی می‌شود. برای مثال در خاک شیب‌دار، باید میزان خاک را بسته به نوع آن در زاویه کافی شیب‌دار کرد. یکی دیگر از فرایندهای مهم در این مرحله نیز خرد کردن خاک با روش مرحله به مرحله است که برای تثبیت خاک‌های سفت پیشنهاد می‌شود.

بتن‌ریزی در بستر بعد از خاکبرداری

همان‌طور که اشاره شد، در برخی موارد باید بیشتر از تراز مورد نظر عملیات خاکبرداری ساختمان انجام شود تا خاک بستر به مقاومت لازم برسد. در این شرایط باید برای رسیدن تراز به مقدار استاندارد، از بتن‌ریزی استفاده کرد.

خاکبرداری ساختمان با تکنیک‌های متنوعی انجام می‌شود

همان‌طور که می‌دانید، هر پروژه عمرانی شرایط مخصوص به خود را دارد. برای مثال در برخی پروژه‌ها عمق گودبرداری زیاد است و یا در برخی پروژه‌های دیگر باید برای طبقات منفی نیز خاکبرداری انجام شود. به همین خاطر مهندسان از تکنیک‌های مختلفی برای خاکبرداری ساختمان استفاده می‌کنند. از رایج‌ترین تکنیک‌ها برای اجرای این عملیات می‌توان به خاکبرداری افقی، عمودی، قالب‌گیری و بوته هیبرید اشاره کرد. هر یک از این تکنیک‌ها مزایا و معایب خود را دارند. همچنین بسته به نوع پروژه می‌توان از برخی تکنیک‌ها به‌صورت ترکیبی استفاده کرد.

برای انتخاب تکنیک خاکبرداری ساختمان، باید از خدمات مجریان معتبر در این حوزه استفاده کرد. چرا که تکنیک مورد استفاده باید مطابق با نقشه ساختمان، نوع خاک بستر، تحقیقات ژئوتکنیک و بسیاری از عوامل دیگر انتخاب شود.

خاکبرداری ساختمان

خاکبرداری عمودی

یکی از رایج‌ترین روش‌های خاکبرداری ساختمان در پروژه‌های بزرگ، روش خاکبرداری عمودی است. این روش برای پروژه‌هایی که در آن‌ها باید طبقات منفی اجرا شوند، بهترین گزینه به‌شمار می‌آید. به‌طور کلی اگر عمق گود بیشتر از 15 فوت شود و پروژه در مناطق شهری پرتراکم وجود داشته باشد، مهندسان به سراغ تکنیک خاکبرداری عمودی می‌روند. به دلیل این که این روش کاملا تخصصی و پیچیده است، برای اجرای آن باید از ماشین‌های خاکبرداری بزرگ و حرفه‌ای استفاده کرد.

مزایا و معایب این روش

اصلی‌ترین مزیت تکنیک خاکبرداری عمودی، امکان گودبرداری با عمق بسیار زیاد است. برای مثال در گودبرداری یک مجتمع تجاری که شش طبقه منفی دارد، تنها راه حل استفاده از این تکنیک خاکبرداری است. البته باید اشاره کرد که این تکنیک هزینه بالایی دارد که به دلیل پیچیدگی کار، جایگزینی برای آن وجود ندارد.

خاکبرداری افقی

ابتدایی‌ترین تکنیک خاکبرداری، خاکبرداری افقی است که در پروژه‌هایی کاربرد دارد که مساحت کمی دارند. همچنین اگر به طبقات زیرزمینی در پروژه نیازی نباشد، این روش بهترین و ارزان‌ترین گزینه به‌شمار می‌آید. به دلیل ساده بودن تکنیک خاکبرداری افقی، اجرای آن به تجهیزات و ماشین‌آلات خاصی نیاز ندارد و می‌توان آن را با بیل و کلنگ و سایر ابزارآلات دستی نیز انجام داد.

خاکبرداری افقی چه مزایا و معایبی دارد؟

تکنیک خاکبرداری افقی مزایای زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین مزایای این تکنیک، هزینه بسیار پایین آن است. چرا که شما به اجاره ماشین‌آلات سنگین نیازی ندارید. همچنین ایمنی این روش در پروژه‌های کوچک بسیار مناسب است. از طرف دیگر اگر پروژه در منطقه فرسوده و پرتراکم قرار دارد، تکنیک خاکبرداری افقی کم‌ترین ریسک را دارد. اما این تکنیک چه معایبی دارد؟ به‌طور کلی سرعت پایین مهم‌ترین عیب این تکنیک به‌شمار می‌آید. البته در پروژه‌های کوچک این مشکل آنچنان قابل توجه نیست.

خاکبرداری بوته هیبرید

برخی از پروژه‌های ساختمانی به حفاری عمیق و در عین حال وسیعی نیاز دارند. در این پروژه‌ها باید از تکنیکی به نام خاکبرداری بوته هیبرید یا ترکیبی استفاده کرد. این تکنیک شامل خاکبرداری افقی و عمودی می‌شود. به علت شرایط خاص این تکنیک، در حین انجام آن باید به پایداری دیواره‌ها توجه ویژه‌ای داشت. چرا که پایداری آن‌ها کاهش پیدا می‌کند که می‌تواند برای کارگران و ماشین‌آلات با ریسک زیادی همراه باشد.

مزایا و معایب این روش

زمانی که صحبت از پروژه‌های بزرگ ساختمانی با گود عمیق و وسیع می‌شود، تنها گزینه خاکبرداری بوته هیبرید است. به همین خاطر مزیت اصلی آن پیشرفته بودن این تکنیک است که در پروژه‌های خاص تنها روش در دسترس به‌شمار می‌آید. از طرف دیگر این روش نیز به دلیل استفاده از انواع ماشین‌آلات سنگین، هزینه زیادی دارد.

خاکبرداری ساختمان

خاکبرداری قالب‌گیری

اگر در یک پروژه، خاک بستر پایدار بوده و از جنس رس یا گرانول است، می‌توان از تکنیک خاکبرداری قالب گیری به‌جای حمایت ساختاری با هدف تثبیت مکان‌های متفاوت در خاکبرداری استفاده کرد. این کار باعث می‌شود که شیب ضروری در امتداد جهت مورد نظر تعیین گردد. این روش بسیار تخصصی است و تنها در برخی پروژه‌ها استفاده می‌شود.

مزایا و معایب این روش

از مهم‌ترین مزایای تکنیک خاکبرداری قالب‌گیری می‌توان به کاهش هزینه نسبت به دیگر تکنیک‌ها اشاره کرد. از طرف دیگر این تکنیک به یک تیم اجرایی متخصص و ماشین‌آلات پیشرفته نیاز دارد. در نتیجه زمان اجرای آن نیز بیشتر خواهد بود.

نکات ایمنی مهم در خاکبرداری ساختمان

اگر در زمان اجرای عملیات خاکبرداری ساختمان برخی نکات ایمنی رعایت نشود، احتمال وقوع مشکلات ایمنی به‌شدت بالا می‌رود. به همین خاطر توجه به نکات ایمنی در زمان اجرای عملیات خاکبرداری اهمیت زیادی دارد.

برخی از مهم‌ترین نکات ایمنی در زمان خاکبرداری عبارت‌اند از:

  • بررسی تاسیسات در محل پروژه: قبل از اقدام برای خاکبرداری، باید تمام محل کارگاه از نظر وجود تاسیساتی مانند خطوط آب، برق، گاز و دیگر تاسیسات زیرزمینی بررسی شود. برای این کار شما می‌توانید نقشه انشعابات این تاسیسات را از شهرداری یا سازمان‌های مربوطه دریافت کنید. باید توجه کرد که آسیب به این تاسیسات می‌تواند باعث بروز خسارات مالی و جانی شدیدی شود
  • مراقب ماشین‌آلات سنگین باشید: در زمان خاکبرداری، ماشین‌آلات سنگین بسیار زیادی در سایت پروژه رفت‌وآمد دارند. نباید فراموش کرد که حرکت این ماشین‌آلات در لبه محل خاکبرداری می‌تواند بسیار خطرناک باشد. این کار می‌تواند منجر به ایجاد ارتعاش و در نتیجه ریزش دیواره گود یا محل خاکبرداری شود
  • مدیریت بحران داشته باشید: قطعا با رعایت نکات ایمنی، احتمال وقوع مشکلات در عملیات خاکبرداری ساختمان به حداقل می‌رسد. اما در هر صورت شما به‌عنوان کارفرما و کارگران به‌عنوان تیم اجرایی باید برای بروز هرگونه حادثه‌ای آماده باشید. در شرایط بحرانی باید در سریع‌ترین زمان ممکن نیروهای امدادی را خبر کرد تا از بروز تلفات جانی جلوگیری شود
  • بررسی منظم سایت: در پروژه‌هایی که خاکبرداری طی چندین روز در جریان است، باید به‌صورت منظم و دوره‌ای از سایت و محل خاکبرداری بازدید انجام شود. چرا که ممکن است نشانه‌هایی از ضعف خاک یا ریزش در بخش‌های مختلف محل خاکبرداری مشاهده شود. عدم بازرسی منظم می‌تواند باعث بروز خسارات مالی و جانی سنگین شود

هزینه خاکبرداری ساختمان به چه عواملی بستگی دارد؟

یکی از مهم‌ترین پارامترهای خاکبرداری ساختمان برای کارفرمایان، هزینه این عملیات است. در ابتدا باید گفت که امکان تعیین دقیق هزینه این عملیات وجود ندارد. چرا که فرایند خاکبرداری ساختمان بسیار طولانی و پیچیده بوده و عوامل زیادی روی هزینه آن تاثیر می‌گذارند. از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه خاکبرداری می‌توان به محل قرارگیری پروژه، متراژ سایت، وضعیت و نوع خاک بستر، تعداد ماشین‌آلات مورد نیاز و عمق و مساحت گود اشاره کرد. هر یک از این عوامل می‌توانند به‌تنهایی تاثیر بسیار زیادی روی هزینه عملیات خاکبرداری داشته باشند. به همین خاطر در ادامه با هر یک از این عوامل و دلیل اثرگذاری آن‌ها بر قیمت تمام‌شده عملیات خاکبرداری آشنا می‌شویم.

محل قرارگیری پروژه

یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر هزینه عملیات خاکبرداری، موقعیت جغرافیایی پروژه است. برای مثال اگر پروژه شما در یک منطقه کوهستانی قرار داشته باشد، به علت دشوار بودن حفاری و خاکبرداری و همچنین جابه‌جایی ماشین‌آلات سنگین، هزینه نهایی اجرای عملیات به‌شدت بالا می‌رود. از طرف دیگر، خاکبرداری پروژه‌های خارج از شهر هزینه نسبتا پایین‌تری دارند. یک عامل تاثیرگذار دیگر در این زمینه، محله پروژه است. برای مثال خاکبرداری پروژه‌های واقع در شمال شهر تهران، هزینه تمام‌شده بیشتری نسبت به خاکبرداری پروژه‌های واقع در جنوب پایتخت دارند.

متراژ پروژه

یکی دیگر از پارامترهای مهم و تاثیرگذار بر هزینه عملیات خاکبرداری در پروژه‌های ساختمانی، متراژ پروژه است. قطعا هرچه متراژ یک پروژه بیشتر باشد، حجم عملیات خاکبرداری نیز افزایش پیدا کرده و هزینه آن نیز بیشتر می‌شود. چرا که در این پروژه باید از تعداد بیشتری ماشین‌آلات سنگین استفاده کرد. همچنین افزایش تعداد روزهای اجرای عملیات نیز یک عامل تاثیرگذار در افزایش هزینه نهایی است.

وضعیت خاک بستر

وضعیت و نوع خاک بستر پروژه‌های ساختمانی می‌تواند روی روند اجرای عملیات خاکبرداری بسیار تاثیرگذار باشد. همان‌طور که می‌دانید حفاری و خاکبرداری برخی از خاک‌ها بسیار دشوار و زمانبر است. از طرف دیگر اگر با بستر سنگی در پروژه‌های ساختمانی طرف باشیم، حفاری باید توسط ماشین‌آلات سنگین انجام شده و خاکبرداری نیز دشوارتر و زمانبرتر می‌شود. به همین خاطر وضعیت خاک بستر و نوع آن می‌تواند عاملی تاثیرگذار در هزینه عملیات خاکبرداری ساختمان باشد.

تعداد ماشین‌آلات و کامیون‌های مورد نیاز برای اجرای عملیات خاکبرداری

در تکنیک‌های خاکبرداری عمودی، هیبرید و قالب‌گیری باید از انواع ماشین‌آلات سنگین برای اجرای عملیات استفاده کرد. اجاره این ماشین‌آلات هزینه بسیار بالایی دارد. از طرف دیگر با افزایش حجم عملیات خاکبرداری، به تعداد بیشتری ماشین‌آلات و کامیون برای اجرا نیاز است. در نتیجه تعداد ماشین‌آلات و کامیون‌های مورد نیاز برای اجرای عملیات نیز پارامتری بسیار مهم و تاثیرگذار در تعیین هزینه خاکبرداری ساختمان به‌شمار می‌آید. نباید فراموش کرد که زمان اجرای پروژه نیز اهمیت بسیار زیادی دارد. چرا که با افزایش زمان، هزینه اجاره ماشین‌آلات نیز بیشتر می‌شود. به‌طور کلی زمان اجرای عملیات باید به شکلی در نظر گرفته شود که هزینه‌ها روندی کاهشی داشته باشند.

برای کاهش زمان اجرای عملیات خاکبرداری، مدیریت پروژه باید به شکلی اصولی انجام شود. به همین خاطر پیشنهاد می‌کنیم که مدیریت و اجرای عملیات خاکبرداری خود را به یک مجموعه معتبر مانند تهران پی گستر بسپارید تا در این زمینه هیچ نگرانی نداشته باشید.

عمق گود

همان‌طور که اشاره شد، با افزایش مساحت پروژه هزینه اجرای عملیات خاکبرداری نیز بیشتر می‌شود. این موضوع درباره عمق و وسعت گود نیز صدق می‌کند. قطعا هرچه شما گودبرداری عمیق‌تر و وسیع‌تری داشته باشید، حجم بیشتری از خاک را استخراج می‌کند. در نتیجه حجم عملیات خاکبرداری شما نیز بیشتر شده و باید برای اجرا هزینه بیشتری پرداخت کنید. درواقع تمام عوامل تاثیرگذار بر هزینه خاکبرداری ساختمان روی یکدیگر تاثیر می‌گذارند. افزایش مساحت پروژه باعث افزایش تعداد ماشین‌آلات و کامیون‌ها می‌شود. از طرف دیگر، سفت یا سست بودن بستر خاک نیز می‌تواند به شکلی روی زمان اجرای عملیات خاکبرداری تاثیرگذار باشد. پس بهترین راهکار، مدیریت تمام پارامترها برای رسیدن به بهینه‌ترین روش اجرای این عملیات است.

برای خاکبرداری ساختمان باید از خدمات چه مجموعه‌ای استفاده کرد؟

همان‌طور که بارها اشاره شد، خاکبرداری ساختمان یک فرایند پیچیده و حساس است. به همین خاطر در انتخاب مجری این عملیات باید دقت زیادی داشته باشید. از جمله ویژگی‌های مجری حرفه‌ای خاکبرداری، می‌توان به برخورداری از تیم اجرایی حرفه‌ای، ارائه خدمات با ایمنی کافی و سابقه اجرایی مناسب اشاره کرد. در ادامه با این ویژگی‌ها بیشتر آشنا می‌شویم:

  • تیم اجرایی حرفه‌ای: تمام عملیات خاکبرداری پروژه‌های بزرگ باید توسط یک یا چند تیم اجرایی حرفه‌ای انجام شود. به همین خاطر برای خاکبرداری، شما باید به سراغ مجموعه‌ای بروید که از تیم اجرایی باسابقه و متخصصی برخوردار باشد. برای مثال شرکت تهران پی گستر از یک تیم بزرگ اجرایی برخوردار است که شامل انواع مهندسان عمران با تخصص‌های مختلف می‌شود. تیم مجموعه ما می‌تواند از صفر تا صد عملیات خاکبرداری پروژه شما را برعهده بگیرد
  • ایمنی در انجام عملیات خاکبرداری: یکی دیگر از ویژگی‌های یک مجری حرفه‌ای برای عملیات خاکبرداری، انجام عملیات خاکبرداری با ایمنی کامل است. چرا که این فرایند با خطرات زیادی همراه است که در صورت عدم رعایت نکاتی ایمنی می‌توانند باعث ایجاد خسارات جبران‌ناپذیر مالی و جانی شوند. در نتیجه شما باید عملیات خاکبرداری پروژه خود را به مجموعه‌ای بسپارید که ایمنی برای آن در اولویت قرار دارد
  • سابقه اجرایی مناسب: در اجرای پروژه‌های ساخت‌وساز، هیچ ویژگی مهم‌تر از تجربه نیست. به همین خاطر شما باید به سراغ مجموعه‌ای بروید که تجربه انجام ده‌ها عملیات خاکبرداری در حجم وسیع را داشته باشد. برای مثال مجموعه تهران پی گستر، سابقه‌ای بسیار مناسب در این زمینه دارد. تیم اجرایی ما ده‌ها عملیات خاکبرداری را در مناطق شمال و شمال غرب تهران بدون هیچ‌گونه مشکل اجرا کرده‌اند

تهران پی گستر؛ بهترین مجری خاکبرداری ساختمان در پایتخت

در این صفحه با انواع خدمات خاکبرداری ساختمان مجموعه تهران پی گستر آشنا شدیم. باید اشاره کرد که تمام خدمات خاکبرداری در مجموعه ما توسط تیم اجرایی متخصص ارائه می‌شود. در نتیجه هیچ نگرانی از بابت کیفیت خدمات نخواهید داشت. همچنین ایمنی عملیات خاکبرداری توسط مجموعه به‌صورت کامل تضمین می‌شود تا شما به‌عنوان کارفرما درگیر ضوابط و مشکلات قانونی نشوید. با انتخاب تهران پی گستر به‌عنوان مجری عملیات خاکبرداری، در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود. در نتیجه پروژه شما در بازه زمانی کوتاه‌تری به اتمام می‌رسد و شما هزینه‌ای بابت تاخیر اجرای پروژه متحمل نمی‌شوید.

خدمات خاکبرداری ساختمان مجموعه تهران پی گستر در مناطق شمالی و شمال غرب شهر تهران ارائه می‌شوند. شما می‌توانید خاکبرداری پروژه‌های بزرگ خود را به مجموعه ما بسپارید تا تیم اجرایی تهران پی گستر آن را به‌خوبی و در بازه زمانی تعیین شده انجام دهد.

سوالات متداول

قیمت خاکبرداری ساختمان چقدر است؟

به‌طور کلی نمی‌توان به‌صورت دقیق هزینه خاکبرداری ساختمان را مشخص کرد. چرا که هزینه این عملیات به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت خاکبرداری می‌توان به مواردی مانند محل قرارگیری پروژه، متراژ پروژه، تعداد ماشین‌آلات و کامیون‌های مورد نیاز برای اجرای عملیات، ارتفاع و عمق گود و وضعیت خاک بستر اشاره کرد.

آیا خاکبرداری و گودبرداری با یکدیگر متفاوت هستند؟

به‌طور کلی خاکبرداری ساختمان در زیرمجموعه عملیات گودبرداری تعریف می‌شود. اما در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی برای پاک‌سازی بستر و همچنین ایجاد دسترسی از خاکبرداری استفاده می‌شود. همچنین خاکبرداری در پروژه‌های راهسازی نیز تعریف مخصوص به خود را دارد.

انواع تکنیک‌های خاکبرداری ساختمان کدام هستند؟

برای خاکبرداری ساختمان، مهندسان از تکنیک‌های مختلفی استفاده می‌کنند که هر یک مناسب پروژه‌هایی خاص هستند. از رایج‌ترین تکنیک‌های خاکبرداری می‌توان به قالب‌گیری، افقی، عمودی و بوته هیبرید اشاره کرد.

برای خاکبرداری پروژه باید به سراغ کدام مجموعه‌ها رفت؟

خاکبرداری ساختمان عملیاتی بسیار پیچیده و حساس است که اجرای اصولی آن اهمیت بسیار زیادی دارد. به همین خاطر شما برای اجرای اصولی این عملیات باید به سراغ مجموعه‌هایی معتبر، باسابقه و متخصص بروید. مجموعه تهران پی گستر سابقه طولانی در اجرای انواع عملیات خاکبرداری ساختمان در شمال و شمال غرب شهر تهران دارد. شما می‌توانید خاکبرداری پروژه‌های ساختمانی خود را به تیم مجرب تهران پی گستر بسپارید.

اصول خاکبرداری ساختمان چیست؟

طی فرایند خاکبرداری ساختمان، باید ابتدا نقشه‌برداری از زمین پروژه انجام شود. سپس باید به سراغ انجام تحقیقات ژئوتکنیک رفت و در نهایت باید عملیات خاکبرداری مطابق با تراز مورد نظر و همچنین مقاومت خاک بستر صورت گیرد.