روش اجرای تخریب با باکت چگونه است؟
بیلهای مکانیکی از جمله کاربردیترین ماشینآلات سنگین برای تخریب انواع سازه هستند. این ماشینآلات دارای بخشی به نام باکت یا جام هستند که در انتهای بازوی بیل مکانیکی نصب میشود. برای استفاده از این ماشینآلات باید با روش اجرای تخریب با باکت آشنا باشید. در این مطلب از تهران پی گستر با تمامی مراحل قبل، حین و بعد از تخریب با بیل مکانیکی و باکتهای آن آشنا میشویم.
انتخاب نوع بیل مکانیکی برای تخریب
یکی از نکات مهم در روش اجرای تخریب سازهها با بیل مکانیکی، انتخاب نوع مناسب بیل مکانیکی است. برای انتخاب بهترین نوع این ماشینآلات باید با انواع بیل مکانیکی و کاربردهای آنها آشنا باشید. بهطور کلی از اکثر این ماشینآلات میتوان برای فرآیندهایی مانند حفاری، تخریب، گودبرداری و … استفاده کرد.
برخی از انواع بیل مکانیکی عبارتند از:
- بیل مکانیکی با چرخ لاستیکی
- بیل مکانیکی با چرخ زنجیری
- بیل مکانیکی با بازوی بلند
- بیل مکانیکی دراگ لاین
- بیل مکانیکی اسکید
- مینی بیل مکانیکی
انتخاب نوع باکت؛ یکی از نکات هم در روش اجرای تخریب با باکت
بیلهای مکانیکی دارای باکتهای مختلفی هستند که هر کدام کاربردهای مختلفی را ارائه میدهند. البته معمولا در روش تخریب ساختمان با باکت از باکتهای عمومی استفاده میشود که با نام باکت حفاری نیز شناخته میشوند. این باکتها دارای دندانههای کند اما بسیار مقاوم هستند.
برخی از انواع دیگر باکت بیل مکانیکی عبارتند از:
- باکت راک
- باکت ریدل
- باک تمیزکننده
- باکت اسکلت
- باکت درجهبندی
- باکت ابزار
انجام مراحل پیش از تخریب
قبل از اینکه به روش اجرای تخریب سازه با بیل مکانیکی بپردازیم باید با مراحل پیش از شروع تخریب آشنا باشید. این بخش شامل تمامی اقداماتی است که زمینه لازم را برای تخریب فراهم میکند. انتخاب پیمانکار از جمله این مراحل است. برای این کار شما باید پیمانکاری را انتخاب کنید که دارای تجربه بالا و تسلط بر روش اجرای تخریب با باکت باشد و از ماشینآلاتی قدرتمند برخوردار باشد.
برخی از مراحل دیگر پیش از تخریب عبارتند از:
- تامین منابع مورد نیاز برای تخریب: منظور منابع در این جا استخدام نیروهای انسانی شامل کارگران، سرپرست پروژه و مهندسان و همچنین تمامی تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز برای تخریب سازه است
- اخذ مجوزهای لازم برای تخریب: یکی از مراحل اولیه در روش اجرای تخریب سازه، دریافت مجوزهای لازم از نهادهای مربوطه مانند شهرداری است. دریافت مجوز تخریب و نوسازی خود دارای مراحلی مانند تشکیل پرونده، بازدید ماموران شهرداری و صدور دستور نقشه و … است
- قطع کردن منابع انرژی: مرحله مهم دیگر در روش تخریب سازه با باکت، قطع منابع انرژی مانند لولههای آب و گاز، کابلهای برق و کابلهای تلفن است
آغاز تخریب ساختمان با باکت
در روش اجرای تخریب ساختمان با باکت، مراحل اصلی و عملی با کارهای دستی آغاز میشوند که توسط نیروهای انسانی انجام میشوند. نیروهای انسانی برای شروع کار تخریب، حذف منابع خطرناک، جدا کردن تاسیسات و تجهیزات و مصالح قابل استفاده از ابزارهای مختلفی استفاده میکنند که از جمله آنها میتوان به شیار زن، چکش تخریب یا پیکور، دریل بتن کن، پتک، چکش، دیلم و پیچ گوشتی اشاره کرد.
مرحله تخریب عمده در روش اجرای تخریب سازه همان استفاده از ماشینآلات مکانیکی مانند بیل مکانیکی و باکت آن است. مهندسان در این روش برای برنامهریزی تخریب، نکات بسیار مختلفی را در نظر میگیرند که از جمله آنها میتوان ارتفاع و تعداد طبقات سازه، طرز ساخت سازه، سیستم فونداسیون، تاسیسات زیرزمینی، نوع مواد و مصالح سازه و … اشاره کرد. همچنین روش اجرای تخریب میتواند از انواع تخریب از بالا به پایین یا از پایین به بالا یا تخریب در جا و تخریب به یک جانب و … باشد.
برخی از مراحل این روش اجرای تخریب عبارتند از:
- تخریب سازههای طرهای مانند بالکنها و اجزای متصل به دیوارها و نمای ساختمان
- تخریب دالهای کف از دهانه به سمت تیرهای تکیهگاه
- استفاده از سیستمهای مهارکننده در صورت نیاز
- تخریب دیوارهای غیر باربر پیش از تخریب دیوارهای باربر
مراحل پس از تخریب
مراحل پایانی در روش اجرای تخریب ساختمان با باکت شامل مراحلی مانند حذف قطعات بزرگ بتن و آهنآلات و … از محیط و جابهجایی و انتقال مواد و بارگیری با کامیون هستند. خوشبختانه بیلهای مکانیکی توانایی اجرای تمامی این مراحل را دارند و برای برخی از کاربردهای خاص نیز میتوان نوع باکت را تغییر داد. یک مزیت دیگر بیلهای مکانیکی برای تخریب نیز این است که در صورت نیاز میتوان به جای باکت، تجهیزات دیگری مانند قیچی و پیکور را به آن نصب کرد. بنابراین با بارگیری کامیونها حذف نخالههای ساختمانی و آوار ایجاد شده، مراحل اصلی در روش اجرای تخریب سازه به پایان میرسند و پروژه برای شروع مراحل دیگر ساختوساز مانند گودبرداری و فونداسیون و … آماده میشود.
روش اجرای تخریب با باکت بهتر است یا تخریب دستی؟
روش اجرای تخریب دستی یکی از قدیمیترین روشهای تخریب است که مزایای خودش را دارد. همچنین گاهی اوقات از روش تخریب دستی و روش اجرای تخریب مکانیکی با باکت بهطور همزمان استفاده میشود. هزینه کمتر، عدم نیاز به ماشینآلات سنگین و امکان جداسازی و ذخیرهسازی مصالح قابل استفاده از مزایای این روش هستند. در مقابل روش اجرای تخریب با باکت دارای مزایای است که برخی از آنها عبارتند از:
- امنیت بیشتر
- دقت بیشتر در مراحل تخریب
- سرعت عمل بالاتر
دریافت خدمات تخریب ساختمان با باکت از تهران پی گستر
روش اجرای تخریب ساختمان با باکت دارای مراحل متنوعی است که از مراحل اولیه پیش از تخریب مانند برنامهریزی و اخذ مجوزها آغاز میشود و با مراحلی مانند تخریب مکانیکی و جابهجایی مواد ادامه مییابد. مجموعه تهران پی گستر یکی از فعالترین پیمانکاران پروژههای تخریب و گودبرداری در شهر تهران است. ما انواع خدمات تخریب را در روشهای تخریب دستی توسط نیروهای انسانی، تخریب با باکت، تخریب با پیکور و تخریب با فک هیدرولیکی را ارائه میدهیم. برای دریافت این خدمات کافی است با کارشناسان ما در این مجموعه تماس بگیرید.
سوالات متداول
در روش تخریب ساختمان با باکت عموما از چه نوع باکتهایی استفاده میشود؟
باکتهای رایج در این زمینه شامل باکتهای راک و عمومی یا حفاری میشوند.
مراحل تخریب سازه با باکت چه مراحلی هستند؟
از جمله این مراحل میتوان از اخذ مجوزهای لازم، ایمنسازی محیط، قطع منابع انرژی، آغاز تخریب دستی (در صورت نیاز)، تخریب مکانیکی و جابهجایی مواد و بارگیری کامیونها نام برد.