از انواع باکت بیل مکانیکی برای تخریب استفاده میشود
بیل مکانیکی (Excavator) یکی از رایجترین انواع ماشینآلات سنگین برای کاربریهای متعددی مانند حفر کانال، گودبرداری، تخریب، خاکبرداری، تسطیح زمین و … است. در بسیاری از موارد برای تخریب ساختمان و فرآیندهای پس از تخریب میتوان از بیل مکانیکی و باکت آن استفاده کرد. این ماشینآلات همچنین دارای انواع مختلفی از باکتها با کاربردهای متعدد هستند. در این مطلب با مزایا و معایب تخریب ساختمان با باکت آشنا میشویم.
از بیل مکانیکی و باکتها برای چه فرآیندهایی میتوان استفاده کرد؟
بیلهای مکانیکی با استفاده از باکتهای متعدد و مکانیزم حرکت پیشرفته و خاص خود کاربردهای فراوانی در صنعت ساختوساز دارند که برای تعیین مزایا و معایب تخریب ساختمان با بیل مکانیکی باید با آنها آشنا باشید. این ماشینآلات از بهترین گزینهها برای تخریب هستند. البته از این ماشینآلات بیشتر در تخریب ساختمانهایی با ارتفاع کم استفاده میشود اما همچنان در روشهای دیگر تخریب نیز در بخش انتقال خاک و نخالههای سازه پس از تخریب کاربرد دارند.
برخی از کاربردهای بیل مکانیکی و باکتهای آن عبارتند از:
- تخریب انواع سازه
- گودبرداری
- حفر تونل
- ترانشهبرداری و حفر انواع کانال
- جابهجایی مواد و بارگیری کامیون
- عملیات آبی و خاکی
- جنگلداری
تعیین مزایا و معایب تخریب ساختمان بر اساس نوع باکت
تعیین مزایا و معایب تخریب سازه با بیل مکانیکی و باکتهای آن به نوع باکت نیز بستگی دارد. زیرا باکتهای متعددی با کاربردهای فراوان وجود دارند و انتخاب بهترین نوع متناسب با کاربرد اهمیت بالایی دارد. در ادامه با برخی از انواع باکت بیل مکانیکی و مزایا و معایب آنها برای تخریب سازه آشنا میشویم:
- باکت حفاری: این نوع از باکت یکی از بهترین گزینهها هم برای تخریب و هم برای جابهجایی و خاک و قطعات بزرگ سنگ و بتن است. اما برای موارد خاص بهتر است باکتهای مخصوص دیگر را انتخاب کنید
- باکت راک: این باکت با دندانههای تیزی که دارد میتواند گزینه مناسبی برای شکافتن سطوح سخت بتنی و دیوارهای مستحکم باشد
- باکت ابزار: اگر در حال تخریب سطوح کف مانند کف حیاط هستید اما این بخش دارای تاسیسات زیرزمینی مانند لولهها و کابلها است، باکت ابزار با دندانههای گرد مناسب است
- باکت اسکلت: اگر میخواهید خاک نرم باقی بماند اما قطعات درشت سنگ غربال و جابهجا شوند، باکت اسکلت این کار را برای شما انجام میدهد
- باکت تمیزکننده: برای فرآیندهای پس از تخریب مانند تسطیح و پر کردن چالهها میتوانید از این باکت استفاده کنید
تعداد باکتها بسیار بیش از مواردی است که در اینجا عنوان کردیم. همانطور که گفتیم تعیین مزایا و معایب تخریب سازه با باکت ارتباط مستقیمی با نوع باکت دارد. از انواع دیگر باکت نیز میتوان به باکت ریدل و باکت وی شکل اشاره کرد.
تعیین مزایا و معایب تخریب ساختمان با باکت بر اساس نوع سازه
تخریب ساختمان روشهای مختلفی دارد. برای انتخاب بهترین روش و بهترین ماشینآلات باید مزایا و معایب هر یک از این روشها را بدانید. در ضمن هر کدام از این روشها مناسب برای گروهی از سازهها هستند. برای مثال هیچگاه از روش تخریب با مواد منفجره برای تخریب ساختمانهای کوچک و مناطق شهری با ازدحام بالا و بافتهای فرسوده استفاده نمیشود.
تخریب سازه با بیل مکانیکی معمولا برای ساختمانهای بیش از دو طبقه پیشنهاد میشود و در مقابل برای ساختمانهای مرتفع و برجها گزینه مناسبی نیست. از مزایا و معایب تخریب سازه با بیل مکانیکی و باکتهای آن نیز میتوان به توانایی حرکت دادن باکت در جهتهای مختلف، افزایش دقت در کار و مشکل سرعت کمتر در بارگیری کامیون نسبت به لودر اشاره کرد.
تنوع بالای بیلهای مکانیکی برای تخریب
در بین مزایا و معایب تخریب سازه با بیل مکانیکی و باکتها میتوان به تنوع بالای بیل مکانیکی با قدرت و ویژگیهای مختلف بهعنوان مزیت اشاره کرد. بیلهای مکانیکی را میتوان بر اساس مکانیزمها و مواردی مانند نوع سیستم حرکت تقسیمبندی کرد. برای مثال این ماشینآلات از نظر حرکت به انواع چرخ زنجیری و چرخ لاستیکی تقسیم میشوند.
برخی از انواع دیگر بیل مکانیکی را با هم مرور میکنیم:
- بکهو لودر
- بیل مکانیکی با باکت معکوس
- بیل مکانیکی با سیستم کابلی
- دراگ لاین یا بیل کششی
- بیلهای باکت جلو
- بیل منقاری
مزایای دیگر استفاده از بیل مکانیکی و انواع باکت برای تخریب
بیلهای مکانیکی با تنوع بالای باکت، تنوع بالای خود ماشین و امکان حرکت دادن باکت در جهات مختلف، مزایای متنوعی را برای تخریب ارائه میدهند. همین تنوع باعث تطبیقپذیری آنها با انواع فرآیندها و پروژههای تخریب میشود.
برخی از مزایای دیگر این ماشینآلات برای فرآیند تخریب عبارتند از:
- افزایش بهرهوری: امکان جابهجایی مواد و قطعات در زمان کوتاه باعث افزایش سرعت میشود
- قدرت بالا: بیلهای مکانیکی دارای موتورها و سیستمهای هیدرولیک قدرتمند هستند
- افزایش دقت و کنترل: بیلهای مکانیکی دارای ابزارهای کنترل دقیقی برای هدایت باکت هستند
- افزایش ایمنی: بیلهای مکانیکی مجهز به ویژگیهای ایمنی مانند کنترل پایداری و دکمههای خاموش شدن اضطراری هستند که به جلوگیری از صدمات در محیط پروژه کمک میکنند
معایب تخریب ساختمان با باکت
مزایا و معایب فراوانی برای تخریب ساختمان با باکت وجود دارند اما نمیتوانیم بدون آشنایی با معایب این روش، بهترین تصمیم را برای انتخاب بگیریم. برای مثال شما نمیتوانید بیل مکانیکی را جایگزین مناسبی برای روش تخریب دستی بدانید زیرا در روش تخریب دستی امکان استفاده مجدد از برخی مصالح ساختمانی وجود دارد. همچنین در برخی از پروژهها با توجه به ویژگیهای سازه، سرعت تخریب با ماشینآلاتی مانند لودر بیشتر است.
تخریب ساختمان با باکت توسط مجموعه تهران پی گستر
مجموعه تهران پی گستر یک مجموعه برتر برای ارائه خدمات مختلف ساختمانی در زمینههای تخریب دستی، تخریب با باکت، تخریب با پیکور، تخریب با فک هیدرولیکی و انواع روشهای گودبرداری مانند گودبرداری به روش مهار متقابل و گودبرداری به روش نیلینگ است. ما این خدمات را در شهر تهران و بهویژه در مناطق شمال و شال غرب تهران ارائه میدهیم. برای دریافت هر یک از این خدمات میتوانید با کارشناسان مجرب ما در این مجموعه تماس بگیرید.
از بیل مکانیکی و انواع باکت برای چه فرآیندهایی استفاده میشود؟
تخریب انواع سازه، گودبرداری، حفر تونل، ترانشهبرداری و حفر انواع کانال و جابهجایی مواد و بارگیری کامیون از کاربردهای بیل مکانیکی و باکتهای آن هستند.
از کدام باکتها میتوان برای تخریب استفاده کرد؟
باکتهای حفاری یا باکت عمومی و باکت راک از بهترین انواع باکت برای تخریب هستند.