هزینه گودبرداری تاپ دان؛ چه معیارهایی هزینه این عملیات را مشخص می‌کنند؟

هزینه گودبرداری به روش تاپ داون

هزینه گودبرداری تاپ دان را با شناخت معیارهای تاثیرگذار کاهش دهید

اجرای عملیات گودبرداری و ساخت طبقات منفی و سطح زیرین زمین، با استفاده از روش‌های سنتی و مدرن زیادی انجام می‌شود. روش تاپ دان (Top-Down Method) یکی از متدهای نوین و کاربردی برای چنین اهدافی است. در این روش بر خلاف متدهای سنتی از پایین به بالا (Bottom-Up Method) ابتدا ستون‌ها، کف طبقات و دیواره‌های جانبی بنا می‌شوند و سپس فرایند اجرای فونداسیون ساختمان به پایان می‌رسد. با توجه به ضرورت استفاده از تجهیزات و تکنولوژی‌های پیشرفته برای این روش، هزینه گودبرداری تاپ دان با سایر متدهای پی‌کنی متفاوت است. به همین دلیل در این مطلب از تهران پی گستر معیارهای موثر بر تعیین هزینه گودبرداری تاپ داون را بررسی می‌کنیم.

تاپ دان؛ روش خاکبرداری معکوس برای ساخت سازه‌ها

استقبال از روش‌های مقاوم‌سازی در سال‌های اخیر باعث شده است تا متد پی کنی از بالا به پایین، در بین انبوه‌سازان و پیمانکاران محبوبیت بالایی داشته باشد. اصلی‌ترین دلایل این موضوع نیز سرعت بالای اجرای در پروژه‌های شهری و ترکیبی بودن آن از چند روش مقاوم‌سازی پود هستند. در این روش بر خلاف سایر روش‌های تثبیت پی کنی همزمان با عملیات خاکبرداری، طبقات منفی ساخته می‌شود.

در واقع اجرای فونداسیون و پی بنا در این متد آخرین مرحله‌ای است که به آن می‌پردازند. برای این که اطلاعات بیشتری درباره چگونگی فرایند اجرای این روش کاربردی به دست بیاورید، می‌توانید مقاله موجود در صفحه گودبرداری به روش تاپ دان را مطالعه کنید.

بر همین اساس مهم‌ترین کاربردهای روش پی کنی از بالا به پایین در ساخت سازه‌های شهری عبارت‌اند از:

  • ساخت سازه‌هایی با طبقات منفی زیاد در مناطق پرتراکم شهری
  • احداث فضاهای زیرزمینی مانند فاضلاب و خازن آبی
  • احداث زیرگذرهای شهری و غیر شهری
  • احداث تونل‌های شهری و غیر شهری
  • احداث ایستگاه‌های مترو

 

گوبرداری به روش تاپ داون هزینه ها

معیارهای تاثیرگذار بر تعیین قیمت گودبرداری تاپ داون

بسیاری از انبوه‌سازان و پیمانکاران برای انتخاب بهترین روش مقاو‌م‌سازی گود مردد هستند. با توجه به کاربردهای روش‌های سازه نگهبان خرپایی، نیلینگ، انکراژ و تاپ دان انتخاب متد مناسب بر مبنای تعداد طبقات منفی در صرفه‌جویی هزینه‌های پی کنی و اجرای فونداسیون تاثیر به سزایی دارد.

به‌طورکلی در سازه‌هایی با اسکلت‌های بتنی و فلزی که سه تا چهار طبقه منفی دارند، در صورت استفاده از روش تاپ داون، هزینه‌ها به اندازه 10 درصد نسبت به انکراژ و نیلینگ و به میزان 30 درصد نسبت به روش خرپایی کاهش می‌یابند. بر همین اساس در ادامه به مهم‌ترین عوامل موثر بر تعیین هزینه گودبرداری تاپ داون می‌پردازیم.

مساحت پروژه

اولین و اصلی‌ترین عامل موثر بر تعیین قیمت روش تاپ داون، مساحت کل پروژه است. معمولا هزینه عملیات خاکی در پروژه‌های عمرانی به ازای هر متر مربع تخمین زده می‌شود. در مساحت‌های بزرگ به دلیل افزایش زمان اجرای پروژه، هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابند.

تعداد طبقات منفی

در زمان پایداری سازی بناهای شهری با افزایش تعداد طبقات منفی، استفاده از سایر روش‌ها مانند سازه خرپایی منطق اجرایی ندارد. در چنین شرایطی بر اساس تعداد طبقات منفی و فرایندهای اجرایی، قیمت اجرای روش پی کنی از بالا به پایین تعیین می‌شود.

خاک سطح زمین

اجرای عملیات خاکی در خاک‌های سخت و سنگین دشوارتر است و به ماشین‌آلات تخصصی برای آماده‌سازی سطح خاک نیاز دارد. بر همین اساس اجرای روش مقاوم‌سازی از بالا به پایین در خاک‌های نرم، چسبنده، غیر قابل ریزش و استاندارد، هزینه گودبرداری تاپ داون را کاهش می‌دهد.

عمق حفاری زمین

بین نرخ عملیات خاکبرداری و پی کنی با عمق حفاری زمین رابطه مستقیم وجود دارد. هر چه زمین پروژه به عمق بیشتری حفر شود، هزینه‌ها نیز بیشتر می‌شود. در چنین شرایطی پروژه‌ها به تجهیزات، مدت‌زمان و نیروهای انسانی بیشتری برای اجرای فرایند نهایی کار نیاز دارند.

میزان دسترسی به پروژه

پروژه‌هایی که از نظر دسترسی به تجهیزات و قرارگیری استاندارد ماشین‌آلات در نقاط تعیین شده، دسترسی سخت‌تری دارند، هزینه گودبرداری تاپ داون را افزایش می‌دهند؛ زیرا در چنین شرایطی باید اقدامات امنیتی و اصولی را برای رفت‌وآمد ماشین‌ها و نیروهای انسانی به وجود آورد.

قیمت گودبرداری به روش تاپ دان

 

نوع تجهیزات و ماشین‌آلات؛ از عوامل مهم در تعیین هزینه‌ گودبرداری‌ تاپ دان

برای اجرای روش از بالا به پایین اگر اسکلت ساختمان بتنی باشد باید از ستون‌های پیش‌ساخته و با اقدامات ویژه استفاده شود. همچنین در این روش و در زمان نصب ستون‌ها استفاده از المان‌های سرچاهی مناسب یک اصل اساسی به‌شمار می‌رود.

به همین دلیل تجهیزات و ماشین‌آلات حفاری خاصی مانند بنتونیت، غلاف فولادی یا کیسینگ برای روش تاپ داون مورد استفاده قرار می‌گیرند که با توجه به طبقاتی کار کردن در روش تاپ داون، نباید ارتفاع زیادی داشته باشند. بنا بر وضعیت پروژه و خلاقیت مهندسان، افزایش یا کاهش تعداد تجهیزات مصرفی بر هزینه گودبرداری تاپ داون اثر می‌گذارد.

نقش کیفیت ستون‌ها در تعیین قیمت روش تاپ دان

در مرحله نصب ستون‌ها، از متریال‌های مختلفی برای ساخت ستون برای شمع‌ها استفاده می‌شود. ستون‌های بتنی پیش‌ساخته یا پروفیل‌های مرکب فولادی از بهترین انواع متریال‌ها به‌شمار می‌روند که کیفیت آن‌ها در تعیین هزینه گودبرداری تاپ دان تاثیرگذار است.

تهران پی گستر؛ مجری معتبر پایدارسازی گود با روش تاپ داون

اجرای روش تاپ داون به مهارت و تجربه بالایی نیاز دارد. تهران پی گستر یکی از مجرب‌ترین پیمانکاران استان تهران است که با پشتیبانی از انواع روش‌های سنتی و مدرن خاکبرداری، خدمات متنوعی را به انبوه‌سازان و کارفرمایان استان تهران ارائه می‌کند. مجموعه ما باتکیه‌بر دانش بالای مهندسان خود و بر مبنای نیازهای سازه، تخصصی‌ترین تکنیک‌های اجرای روش تاپ دان را به کار می‌گیرد. اگر به دنبال ساخت سازه‌هایی با طبقات منفی بالا هستید، می‌توانید با انتخاب تهران پی گستر هزینه گودبرداری تاپ داون ساختمان‌های خود را کاهش دهید.

مقالات مرتبط