گودبرداری بدون رمپ
30%ذخیره زمان و بهینه شدن هزینه ها

رمپ در گودبرداری

یکی از مراحل اجرای سیستم خاکبرداری و گودبرداری، جمع آوری و برچیدن رمپ می باشد. منظور از رمپ، مسیر و محدوده دسترسی به عمق گود و تردد ماشین آلات و همچنین عبور و مرور کامیون ها به داخل گود می باشد که با استفاده از این رمپ ماشین آالات خاک برداری، کامیون ها و نیروهای انسانی بتوانند به داخل گود و به سمت عمق پیش روی داشته باشند تا درآنجا عملیات بارگیری را توسط بیل میکانیکی انجام داده و به بیرون از پروژه حمل می نمایند. رمپ خاکی باعث می شود که دو ضلع ورودی یا خروج در قسمت احداث رمپ و همچنین ضلعی که طول رمپ در قسمت آن احداث شده است درگیر سیستم عملیات خاک برداری باشد و عملا امکان این که عملیات پایدارسازی در آن قسمت انجام شود امکان پذیر نخواهد بود. سالیان سال است که تمامی پروژه های گود برداری به این روش خاک برداری انجام می دهند.

انواع روش های گودبرداری​

گودبرداری به روش تاپ داون

گودبرداری به روش سازه نگهبان خرپا

گودبرداری به روش مهار متقابل

گوبرداری به روش نیلینگ

انواع گود بر اساس ابعاد زمین و عمق گودبرداری

رمپ در گود های کوچک

بر مبنای ابعاد و عمق نهایی گود می توان گودها را به سه دسته کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم کرد. در گود های کوچیک، فارق از نوع و سیستم پایدارسازی می توان همزمان با به کف رساندن سایر اضلاع پروژه بحث محدود رمپ رو نیز تو امان اجرایی کرد و گود رو به پایان رساند. لذا در این ابعاد از سیستم های گودبرداری، محدوده رمپ و نحوه برچیدن آن تأثیر آنچنانی بر مدت زمان پروژه و هزینه های بالاسری آن ندارد.

رمپ در گود های بزرگ و متوسط

در پروژه هایی که بر اساس عمق گود می توان آنها رو در دو دسته متوسط و بزرگ قرار داد نحوه و روش برچیدن رمپ و زمان انجام آن تأثیر به سزایی در تایم و زمان اتمام پروژه خواهد داشت. در این پروژه ها عموماً ما با دو عامل زمان و هزینه سرکار داریم. بسته به اولویت بندی که توسط کارفرما و پیمانکار خاک و پیمانکار پایدارسازی تعیین می شود، میتوان تصمیم گیری نمود.
در حالت ساده و ابتدایی نحوه برچیدن رمپ در گودهای متوسط و بزرگ به این صورت می باشد که ابتدا سیستم پایدارسازی در اضلاع مختلف به غیر از محدوده رمپ به تراز نهایی آن می رسد.
در واقع در این روش گود را در دو نوبت به تراز نهایی می رسانیم. یک بار کل محدوده گود به غیر از محدوده رمپ و مرحله دوم محدوده خود رمپ.
این روش در گود های کوچیک تأثیر آنچنانی بر روند پروژه از نظر زمانی و هزینه ای ندارد، ولی در ابعاد و عمق های متوسط و زیاد مسلما باعث افزایش مدت زمان پروژه و طولانی شدن زمان پایدارسازی می شود و متقابلا تأثیر منفی بر روند ساخت آن پروژه در بخش گودبرداری خواهد گذاشت و معمولا به دلیل این که پروژه ها را بر أساس زمان بندی برنامه ریزی و طرح ریزی می نمایند و معمولا پروژه به صد ها دلیل بر اساس آن زمان بندی پیش نمی رود بهتر است که روش های نوین اجرایی را برای ذخیره زمان یا برای مراحل بعدی که با تاخیر مواجه میشوند یا برای تحویل زودتر از موعد در دستور کار قرار داد.

معایب برچیدن رمپ به روش سنتی و معمول در گودبرداری

اما در پروژه هایی که بر اساس عمق گود میتوان آنها رو در دو دسته متوسط و بزرگ قرار داد نحوه و روش برچیدن رمپ و زمان انجام آن تأثیر به سزایی در تایم و زمان اتمام پروژه خواهد داشت. 
در این پروژه ها عموماً ما با دو عامل زمان و هزینه سرکار داریم. بسته به اولویت بندی که توسط کارفرما و پیمانکار خاک و پیمانکار پایدارسازی تحییم میشه، میتوان تصمیم گیری نمود.
در حالت ساده و ابتدایی نحوه برچیدن رمپ در گودهای متوسط و بزرگ به این صورت می باشد که ابتدا سیستم پایدارسازی در اضلاع مختلف بجز محدوده رمپ به تراز نهایی آن می رسد.
در واقع در این روش گود را در دو نوبت به تراز نهایی می رسانیم. یک بار کل محدوده گود به غیر از محدوده رمپ و مرحله دوم محدوده خود رمپ.این روش در گود های کوچیک تأثیر آنچنانی بر روند پروژه از نظر زمانی و هزینه ای ندارد، ولی در ابعاد و عمق های متوسط و زیاد مسلما باعث افزایش مدت زمان پروژه و طولانی شدن زمان پایدارسازی می شود و متقابلا تأثیر منفی بر روند ساخت آن پروژه در بخش گودبرداری خواهد گذاشت و معمولا به دلیل این که پروژه ها را بر أساس زمان بندی برنامه ریزی و طرح ریزی می نمایند و معمولا پروژه به صد ها دلیل بر اساس آن زمان بندی پیش نمی رود بهتر است که روش های نوین اجرایی را برای ذخیره زمان یا برای مراحل بعدی که با تاخیر مواجه می شوند یا برای تحویل زودتر از موعد در دستور کار قرار داد.

مزایای استفاده از گودبرداری بدون رمپ

یکی از روش هایی که می تواند بر روند اجرای پروژه از نظر ذخیره زمان در مرحله گودبرداری و نرخ فایده هزینه برگشت سود سرمایه گذاری در کوتاه شدن پروسه ساخت تاثیر به سزایی داشته باشد و همچنین مدت زمان انجام عملیات پایدارسازی در گود های عمیق را پوشش دهد و باعث بهینه شدن هزینه های پایدارسازی شود و تأثیر شگرفی در بهینه بودن هزینه های اجرایی پروژه داشته باشد، برچیدن رمپ همزمان با انجام پایدارسازی قبل از رسیدن به تراز نهایی گود می باشد. برچیدن رمپ قبل از رسیدن به طرز نهایی کف گود باعث می شود که در مدت زمان پایدارسازی یک گود در پروژه های بزرگ و متوسط حداقل بین 20 الی 30 درصد از نظر زمانی ذخیره شود.

دلایل استفاده از از گودبرداری بدون رمپ

کاهش زمان و هزینه
% 0

الزامات ادوات و ماشین آلات در روش نوین گودبرداری بدون رمپ

برای انجام این روش، شرکت خاکبرداری میبایستی ادوات و ماشین الات لازم برای اجرای این سیستم اجرایی را تحت مالکیت داشته باشد زیرا اجرای روش فوق مستلزم اختیارات کامل نسب به عملکرد ماشین الات می باشد.
منظور از ماشین الات و مورد نیاز، بیل مکانیکی دکل استاندارد، بیل مکانیکی دکل بلند، جرثقیل بوم خشک، مینی بیل، بابکت، لودر و تعداد کافی کامیون جهت استقرار در محدود خط پروژه قسمت جمع اوری رمپ و انتقال خاک از تراز های پایینی به بیرون از پروژه می باشد.
البته این نکته را باید در نظر گرفت که برچیدن رمپ یک عمل مهم می باشد که باید طبق پروپزال و برنامه ریزی و تجربه کافی در این امر انجام شود زیرا حتی اگر پیمانکار، ماشین الات را نیز بتواند تهیه نماید اما اگر نتواند برنامه ریزی کاملی داشته باشد و آن برنامه ریزی توانایی اجرایی شدن نداشته باشد، عملیات خاکبرداری سرعت اجرایی خود را از دست می دهد و از سیستم پایدارسازی عقب می افتد و مجدد زمان اجراپروژه از دست خواهد رفت و حتی امکان دارد مدت زیادی بعد از عملیات پایدار سازی نیز عملیات خاکی با تاخیر مواجه شود.

ماشین آلات مورد نیاز در گودبرداری بدون رمپ

اجرای روش نوین گودبرداری بدون رمپ

چگونه ما با استفاده از روش نوین برش رمپ و انجام عملیات خاکبرداری به صورت همزمان در پروژه هایی که مدت زمان اجرای گودبرداری و پایدارسازی آن که بعضا تا 20 ماه نیز به طول می انجامد اقدام به ذخیره زمان مقدار 20 الی 30% کرده ایم و نمونه های موفق بسیاری از گود های 10 الی 46 متر نموده ایم.  

در این روش پس از پیشرفت سی درصدی سیستم پایدارسازی پروژه در سه ضلع مختلف اقدام به برش رمپ در قسمت ورودی و خروجی کامیون ها در بالای رمپ می کنیم.
به طور مثال اگر عمق گود ما 20 متر باشد پس از گذشت بازه زمانی استاندارد از اضلاع دیگر و پایدارسازی سیستم آن به تناسب مدت زمانی که نیاز داریم رمپ با دیگر اضلاع به پایان برسد اقدام به برش رمپ در قسمت ورودی رمپ و دیواره های آن خواهیم کرد و رمپ را برش میزنیم و تیم پایدارسازی آن را پایدارسازی می کند و تا رسیدن به تراز زیر فونداسیون بی وقفه و بدون نگهداشت هیچ رمپ و سکویی اقدام به برداشت پنل نموده و سیسم پایداسازی را اجرا میکنند.