تخریب ساختمان با باکت | باکت‌هایی با کاربردهای مختلف برای تخریب و خاکبرداری

تخریب ساختمان با باکت

باکت‌ها نقشی اساسی در فرآیند تخریب ساختمان دارند

بیل‌های مکانیکی نقش بسیار مهمی در فرآیند تخریب ساختمان و انواع سازه، گودبرداری و انتقال نخاله دارند. یکی از اجزای این ماشین‌آلات که برای کاربردهای مختلف در این فرآیندها مورد استفاده قرار می‌گیرد، باکت است. باکت (Bucket) مانند ظرفی است که در انتهای بازوی بیل مکانیکی نصب می‌شود و انواع مختلفی دارد. در این مطلب از مجموعه تهران پی گستر با نکات و روش تخریب ساختمان با باکت آشنا می‌شویم.

باکت چیست و چه کاربردهایی دارد؟

باکت‌ها تجهیزاتی هستند که روی بازوی بیل مکانیکی نصب می‌شوند تا بتوان از آن‌ها برای کاربردهای مختلف در پروژه‌های ساخت‌وساز و دیگر پروژه‌های عمرانی استفاده کرد. یکی از کاربردهای این تجهیزات در ترانشه‌برداری است. ترانشه‌برداری به‌معنای گودبرداری در شرایطی است که فرورفتگی مصنوعی ایجاد شده در زمین دارای عمق بیشتری نسبت به عرض آن باشد. بنابراین استفاده از بیل مکانیکی و باکت در این فرآیند ضروری است. از طرفی باکت‌ها بهترین گزینه‌ها برای جابه‌جایی خاک و نخاله بعد از تخریب هستند. همچنین می‌توان از آن‌ها برای مواردی مثل تخریب، حفاری، جدا کردن نخاله سنگین و بزرگ از خاک و موارد دیگر استفاده کرد.

در فرآیند تخریب ساختمان از چه باکت‌هایی استفاده می‌شود؟

برای پروژه‌هایی که نیاز به بیل مکانیکی در فرآیندهای خود دارند، دو چالش وجود دارد؛ چالش اول، انتخاب نوع مناسب بیل مکانیکی و چالش دوم نیز انتخاب باکت مناسب برای آن است. زیرا باکت‌ها انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربردهای متفاوتی را ایجاد می‌کنند. البته نوعی از باکت نیز وجود دارد که برای موارد عمومی استفاده می‌شود. در ادامه برخی از انواع رایج باکت و ویژگی‌ها و کاربردهای آن‌ها آشنا می‌شویم.

انواع باکت ها در تخریب ساختمان

باکت حفاری

رایج‌ترین نوع باکت که بسیاری از ما آن را روی بازوی بیل‌های مکانیکی مشاهده کرده‌ایم، باکت حفاری است. این نوع از باکت، در انتهای ظرف خود دندانه‌های درشت و مقاومی دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توان ساختارهای خاک را در هم شکست. دوام بالای این باکت‌ها باعث شده است که گاهی از آن‌ها برای تخریب سازه‌هایی مانند دیوار و … نیز استفاده شود.

برخی از کاربردهای این باکت‌ها را با هم مرور می‌کنیم:

  • کندن زمین‌های سنگلاخ و سطوح سخت
  • جابه‌جایی خاک و مواد در پروژه‌های ساخت‌وساز و تخریب

باکت راک

اگر سطح مورد نظر شما در زمان تخریب ساختمان یا گودبرداری، سختی بسیار بالایی دارد، بهتر است از باکت راک استفاده کنید. این باکت‌ها از متریال‌های بسیار مقاوم با ضخامت بالا ساخته شده‌اند و فشار بالایی را نیز می‌توانند تحمل کنند. همچنین دندانه‌های این باکت‌ها نسبت به دندانه‌هایی باکت حفاری، تیزتر است. برای مثال این باکت‌ها برای کندن سطوح آسفالت، سطح سنگفرش شده حیاط و حتی استخراج سنگ استفاده می‌شوند.

باکت ابزار

باکت ابزار به جای دندانه‌های تیز دارای دندانه‌های گرد است. دلیل استفاده از این دندانه امکان استفاده در مناطقی است که دارای لوله‌ها و کابل‌های زیرزمینی هستند. بنابراین خطر از بین بردن این تاسیسات با این باکت کاهش می‌یابد.

باکت درجه‌بندی

در باکت درجه‌بندی (Grading Bucket) دیگر از دندانه‌ها خبری نیست. آن‌ها معمولا عرض بیشتری دارند و از آن‌ها بیشتر برای حمل مواد نه‌چندان سنگین و تسطیح خاک استفاده می‌شود. به این باکت، باکت پایان نیز می‌گویند زیرا استفاده از آن نشانه مراحل پایانی تخریب، گودبرداری و یا ترانشه‌برداری است.

باکت وی شکل

باکت وی شکل (V Bucket) در بخش متصل شونده به بازوی بیل مکانیکی، پهن‌تر است و در بخش جلویی باریک‌تر است. بنابراین شکلی مانند حرف انگلیسی V دارد. از این باکت برای ایجاد خندق‌های وی شکل برای اهداف مختلف استفاده می‌شود.

باکت اسکلت

باکت اسکلتی (Skeleton Bucket) شبیه به باکت حفاری است با این تفاوت مشابه غربال عمل می‌کند و شکاف‌های کف آن به مواد ریزتر و سبک‌تر اجازه خروج از باکت را می‌دهد. بنابراین می‌توان از آن برای جداسازی قطعات بزرگ سنگ و بتن در حین عملیات تخریب ساختمان با باکت استفاده کرد. بنابراین می‌توان از خاک و مواد ریزتر برای عملیات‌های دیگر پروژه استفاده کنید.

باکت ریدل

در بسیاری از اوقات در زمان تخریب ساختمان به کندن درختان و جابه‌جایی قطعات بزرگ بتن و سنگ نیاز پیدا می‌کنید. باکت ریدل (Rake Riddle Bucket) ابزاری برای انجام این کار است. این باکت استحکام بالایی دارد. کف آن مشابه باکت اسکلت شکاف‌هایی وجود دارد اما این شکاف‌ها بزرگ‌تر هستند. همچنین استحکام دندانه‌های آن باعث می‌شود بتوانید از آن برای سست کردن تنه و ریشه درختان و حتی جابه‌جایی آن‌ها استفاده کنید.

باک تمیزکننده

باک تمیزکننده (Clean-up Bucket) دارای حجم بیشتری نسبت به دیگر انواع باکت است. بنابراین می‌توان از آن برای مواردی مانند پرکردن سطوح ناهموار استفاده کرد. این باکت نیز دندانه ندارد و بنابراین امکان استفاده از آن برای مواردی مانند ترازبندی و شیب‌بندی وجود دارد.

چگونه باکت مناسب را برای بیل مکانیکی در زمان تخریب انتخاب کنیم؟

یکی از نکات مهم اولیه برای انتخاب باکت در فرآیندهای تخریب و خاکبرداری، هماهنگی سایز باکت با بیل مکانیکی است. اندازه باکت یا سطل بیل مکانیکی بر اساس عرض داخلی آن محاسبه می‌شود. بنابراین برای بیل مکانیکی کوچک باکت‌هایی با عرضی تا 75 سانتی‌متر و برای بیل مکانیکی بزرگ، باکت‌هایی با عرض بیشتر تا 210 سانتی‌متر پیشنهاد می‌شود. در زمان انتخاب سایز همچین باید به مواردی مانند ویژگی‌های پروژه و فرآیند، طبقه‌بندی و چگالی مواد و نیز ظرفیت کامیون دقت کنید. برخی نکات مهم دیگر در زمان انتخاب باکت مناسب را با هم مرور می‌کنیم.

طبقه‌بندی و چگالی مواد

شما نمی‌توانید از یک باکت واحد برای حمل و جابه‌جایی موادی با چگالی و اندازه مختلف استفاده کنید. برای مثال اگر چگالی مواد زیاد باشد، ممکن است به باکتی با ظرفیت بالا و عرض بیشتر و همچنین به بیل مکانیکی فشار زیادی وارد شود. در مقابل وقتی چگالی مواد پایین است، استفاده از باکتی با حجم و عرض کمتر، زمان اجرای پروژه را افزایش می‌دهد.

ظرفیت ماشین‌آلات حمل نخاله و مواد

ایجاد هماهنگی بین سایز و ظرفیت ماشین‌آلات حمل، قدرت بیل مکانیکی و ظرفیت باکت اهمیت دارد. هدف اصلی این است که باکت طوری انتخاب شود که بتواند در کمترین زمان، بدون این که به بیل مکانیکی و خود باکت، فشار بیش از حد وارد شود، ماشین حمل نخاله و مواد را پر کند.

طبقه بندی و چگالی مواد

تخریب حرفه‌ای ساختمان با باکت توسط مجموعه تهران پی گستر

تهران پی گستر یکی از برترین مجموعه‌های ارائه‌دهنده خدمات تخریب، خاکبرداری و گودبرداری در تهران، به‌ویژه در مناطق شمال و شمال غرب است. ما در این مجموعه از پیشرفته‌ترین و قدرتمندترین ماشین‌آلات متناسب با نیازهای پروژه شما استفاده می‌کنیم. ما همچنین متناسب با فرآیندها بهترین انواع بیل مکانیکی و باکت را در اختیار پروژه قرار می‌دهیم. برای آگاهی از هزینه تخریب با پاکت نیز می‌توانید با کارشناسان ما در مجموعه تهران پی گستر تماس بگیرید.

سوالات متداول

باکت چیست و چه کاربردی دارد؟

باکت مانند یک سطل فلزی است که به انتهای بازوی بیل مکانیکی متصل می‌شود و اپراتور بیل مکانیکی، حرکت آن را کنترل می‌کند. از باکت برای مواردی مانند حفاری و گودبرداری، ترانشه‌برداری، تسطیح خاک، انتقال نخاله و مواد، بارگیری کامیون، تخریب ساختمان و … استفاده می‌شود.

باکت‌های رایج برای فرآیندهای ساخت‌وساز کدام باکت‌ها هستند؟

برای هر نوع کاربردی در ساخت‌وساز، باکت مخصوصی وجود دارد. البته باکت حفاری با نام باکت همه‌منظوره نیز شناخته می‌شود که از کاربردهای مختلفی پشتیبانی می‌کند. برای انواع رایج باکت نیز عبارتند از: باکت راک، باکت درجه‌بندی، باک تمیزکننده، باکت ابزار، باکت ریدل و باکت اسکلت.

باکت‌ها در جهت‌هایی حرکت می‌کنند؟

حرکت باکت بر اساس قابلیت‌های بیل مکانیکی ممکن می‌شود. از انواع حرکت باکت می‌توان به حرکت چرخشی انتقالی، حرکت انتقالی در یک صفحه، حرکت زاویه‌ای یا وضعی و حرکت وضعی و انتقالی اشاره کرد.

در زمان انتخاب باکت مناسب برای تخریب به چه نکاتی دقت کنیم؟

یکی از موارد مهم در این زمینه، هماهنگی نوع باکت با فرآیند مورد نظر است. البته شما می‌توانید از باکت همه‌منظوره نیز استفاده کنید. از دیگر نکات مهم در این زمینه می‌توان به هماهنگی سایز باکت با ویژگی‌های بیل مکانیکی و ظرفیت ماشین‌آلات حمل نخاله و مواد اشاره کرد.