تخریب توسط پیکور تهران

  1. Home
  2. /
  3. خدمات شرکت
  4. /
  5. تخریب
  6. /
  7. تخریب توسط پیکور تهران

اصولا عملیات تخریب باید از بالاترین طبقه و به سمت پایین توسط نیروی انسانی شروع شود مگر در مواردی که کارفرما نیاز به تخریب توسط بیل مکانیکی به همراه پیکور را دارد.

پیکور بیل مکانیکی؛ تجهیزی ایده‌آل برای تخریب ساختمان

پیکور وسیله ای مکانیکی است که بر روی انواع سایز بیل مکانیکی بسته می‌شود. پیکور سایزها و وزن های مختلفی دارد. معمولاً برای بزرگنمایی می گویند که پیکور ۱۰ الی ۱۵ تن ضربه وارد می‌کند، ولی این طور نیست.
معمولا ضربه ای که پیکور به نقطه ای وارد می کند به تناسب وزنی است که خود پیکور دارد. مثلاً یک پیکور 5/1 تنی به اندازه 5/1 تن به نقطه ضربه وارد می کند.
برای نصب پیکور بر روی استیک بیل مکانیکی، به جای باکت، توسط دو عدد پین به سر استیک بیل و دو عدد شیلنگ هیدرولیکی فشار قوی به لوله های تعبیه شده در قسمت چپ و راست استیک بیل بسته می‌شود و توسط اپراتور بیل مکانیکی در کابین هدایت می شود.
معمولا از پیکور در معادن برای تخریب سنگ ها و لایه های سنگی استفاده می شود اما در عملیات های درون شهری و علی الخصوص در عملیات تخریب سازه های بتنی با سقف های تیرچه بلوک، دال بتن، وافل یا هالوکور و تخریب فونداسیون ساختمان نیز کارایی دارد
استفاده از پیکور در زمان تخریب، سرعت عملیات را بالا برده اما ساختمان های بتنی که ارتفاع زیاد یا کمی دارند به صورت قطعات بزرگ و کوچک توسط پیکور تخریب می شوند، یعنی بخش هایی از ساختمان که قابل دسترس نیست، از فاصله دورتر یا نقاط اتصال دورتر تخریب می شوند و ساختمان تقریباً در قطعات بزرگ تری تخریب می شود.

تخریب ساختمان با پیکور
تخریب به این روش به دلیل صدای زیادی که پیکور ایجاد می کند، موجب بالا رفتن نارضایتی همسایگان نسبت به روند اجرایی کل پروژه ساخت می شود.
قبل از شروع عملیات تخریب باید مجوزهای لازم از مراجع رسمی ساختمان توسط سازنده اخذ شود. با اطلاع و همکاری موسسه های زیربط، جریان آب، برق، گاز، مخابرات و سرویس های مشابه قطع و از دسترس خارج می شوند. زمان و مدت قطع سرویس ها را باید به همسایگان اعلام نمایید. شیشه های ساختمان باید از ساختمان جدا شده و از محل خارج شوند.
تمامی مصالح مصرفی که در داخل ساختمان می باشند اعم از در، پنجره، کابینت، روشویی، آینه، کمدها، لوسترها و هرگونه وسیله که روی کار نصب شده باید از داخل به خارج ساختمان منتقل شوند. قبل از شروع عملیات تخریب توسط پیکور باید در فاصله های مناسب از محل تحقیق با استفاده از علائم هشدار دهنده از قبیل نوار خطر و موانع، افراد را از انجام عملیات تخریب آگاه و از ورود آنها به موضع خطر جلوگیری کرد.
نمی توان در زمان تخریب سقف ها و ستون ها و فونداسیون توسط پیکور انتظار این را داشت که آهن آلات ساختمانی را به صورت سالم و قابل استفاده مجدد خارج نمود، به دلیل این که ضربه و قدرت پیکور باعث دفرمه (تغییر شکل) شدن مصالح خواهد شد.

پیکور بیل مکانیکی چیست؟

بیل‌های مکانیکی از جمله پرکاربردترین انواع ماشین‌آلات سنگین در انواع پروژه‌های ساختمانی هستند. یک مزیت برتر این ماشین‌آلات این است که می‌توانید انواع تجهیزات کاربردی را به بازوی بیل مکانیکی نصب کنید که از جمله آن‌ها می‌توان به انواع باکت، پیکور و فک هیدرولیک اشاره کرد. پیکور تجهیزی سنگین و بسیار قدرتمند و نوعی چکش کوبه‌ای است که می‌توان از آن برای ویران ساختن انواع سطوح سخت مانند بتن، سنگ، آسفالت و … استفاده کرد. بنابراین از پیکور برای مواردی مانند تخریب، راهسازی، معدن‌کاری، حفر تونل و … استفاده می‌شود.

تاریخچه پیکور

اولین پیکور با نام Hydraulikhammer HM 400 در سال 1967 میلادی به تولید انبوه رسید. شرکت تولید کننده این تجهیز، شرکت Krupp آلمانی بود که امروزه با نام Atlas Copco شناخته می‌شود. ثبت اختراع این تجهیز نیز در سال 1963 انجام شد. امروزه پیکور بیل مکانیکی کاربردهای گسترده‌ای دارد و توسط برندهای متعددی تولید می‌شود.

برخی از برترین برندهای تولید کننده پیکور عبارتند از:

  • برند All Kor Hydraulic Hammers
  • برند Allied Hydraulic Hammers
  • برند Arrowhead Hydraulic Hammers
  • برند Atlas Copco Hydraulic Hammers
  • برند BTI Teledyne Hydraulic Hammers
  • برند Balderson Hydraulic Hammers
  • برند Bretec Hydraulic Hammers
  • برند CASE Hydraulic Hammers

پیکور چه کاربردهایی در پروژه‌های عمرانی دارد؟

پروژه‌های عمرانی انواع و فرآیندهای مختلفی دارند از جمله آن‌ها می‌توان از تخریب، آماده‌سازی محل، گودبرداری، خاکبرداری و … نام برد. در برخی از این فرآیندها نیاز به شکافتن سطوح سخت مانند کف حیاط، پیاده‌رو، دیوارهای بتنی، بخش‌های فونداسیون، ستون‌های بتنی و … وجود دارد. در این مواقع استفاده از خدمات تخریب ساختمان با پیکور یک انتخاب ایده‌آل است. در کل کاربرد اصلی پیکور بیل مکانیکی، حذف موانع برای فرآیندهای دیگر است.

تخریب ساختمان با پیکور

پیکور بیل مکانیکی چگونه کار می‌کند؟

پیکور انواع مختلفی دارد و برخی از آن‌ها از نظر مکانیزم، تفاوت‌هایی با انواع دیگر دارند. اما به‌طور کلی حرکت پیستون در پیکور به‌دلیل روغن هیدرولیک فشرده انجام می‌شود. این روغن از طریق شیلنگ‌های از بیل مکانیکی به پیکور منتقل می‌شود. پیشتون و شیر کنترل، بخش‌های متحرک پیکور هستند. روند کار نیز به این صورت است که ابتدا روغن به بخش جلویی پیکور منتقل می‌شود که باعث می‌شود پیستون به عقب رانده شود. سپس روغن از بخش جلویی خارج شده و پیستون، نوک چکش را به سمت سطح سخت مورد نظر پرتاب می‌کند. در ضمن این مراحل، متناوب هستند و در زمان کوتاهی ضربات متعددی به سطوح سخت مورد نظر زده می‌شود.

نکته دیگر این‌که عامل پرتاب شدن پیستون به جلو، گاز ازت است که در زمان عقب رفتن پیستون، فشرده می‌شود. بنابراین وقتی روغن از بخش جلویی تخلیه می‌شود، پیستون با نیروی جمع شده در گاز فشرده ازت به سمت جلو رانده می‌شود.

برخی از اجزای پیکور بیل مکانیکی عبارتند از:

  • ابزار چکش
  • شیر کنترل
  • بدنه اصلی
  • بوش
  • پیستون
  • بوش سیلندر
  • نگهدارنده ابزار چکش
  • محفظه پشت پیستون
  • درپوش تخلیه روغن
  • اکومولاتور

تخریب ساختمان با پیکور چگونه انجام می‌شود؟

نکته مهم در زمان انتخاب روش اجرای تخریب با پیکور این است که در هر جا و زمانی نمی‌توان تخریب را به پیکور سپرد. برای مثال پیکور در تخریب ساختمان‌ها و سازه‌ها چوبی، نرم و سبک کارایی چندانی ندارد. بنابراین مهندسان باید در محل پروژه حاضر شوند و مکان‌ها و موارد نیاز به استفاده از پیکور را تعیین کنند. با این حال هر بخشی از پروژه که دارای ساختار و سطوح سخت با ضخامت و ابعاد زیاد باشد، مکانی ایده‌آل برای استفاده از پیکور است.

چکش‌های هیدرولیکی بیل مکانیکی در فرآیندهای تخریب و گودبرداری کارایی بالایی دارند. قدرت بسیار بالای تولید شده توسط پیکور و همچنین استحکام بسیار بالای مته پیکور باعث می‌شود بتوانید با استفاده از آن هر نوع مانع در اجرای پروژه مانند سنگ‌های بستر در زمان گودبرداری، سنگ‌های ساختمانی کف و نما، ستون‌های بتنی و دیگر ساختار بتنی مانند فونداسیون را درهم‌شکسته و از سر راه بردارید. همچنین با خرد کردن این ساختارها امکان جابه‌جایی آن‌ها فراهم می‌شود.

نکاتی که در این بخش گفتیم مربوط به مرحله استفاده از پیکور هستند. با این حال شما برای استفاده از روش تخریب ساختمان با پیکور باید تمامی الزامات و مراحل رایج تخریب سازه را در نظر بگیرید. در ادامه مراحل کلی این روش را با هم مرور می‌کنیم:

  • تامین منابع مورد نیاز
  • اخذ مجوزهای لازم
  • قطع کردن منابع انرژی
  • تخریب دستی (در صورت نیاز)
  • انتخاب ماشین‌آلات و تجهیزات اختصاصی مانند پیکور
  • آغاز تخریب ساختمان با پیکور
  • استفاده از سیستم‌های مهارکننده در صورت نیاز
  • خاکبرداری و دیگر مراحل پس از تخریب

مهارت در روش تخریب با پیکور

به دلیل اینکه ضربه های پیکور و فشار جانبی تخریب برخلاف جهت دستگاه بیل مکانیکی خواهد بود، در صورت عدم تجربه کافی پیمانکار و عدم مهارت اپراتور بیل مکانیکی، آسیب های وارده بسیار زیاد خواهد شد.
تخریب توسط پیکور در بخش های میانی ساختمان زیاد خطرآفرین نیست. بیشترین خطر در جوار همسایه ها یا دیوارهای کنجی یا ستون های کنجی همسایه است که با ضربه ای که پیکور وارد می کند باعث لرزش خانه همسایه ها یا بعضا ریزش یا ترک خوردن دیوارهای همسایه یا افتادن وسایل داخلی همسایه ها خواهد شد.
در ملک های شمالی وقتی که به قسمت‌های انتهایی تخریب می رسیم یک دیوار با ارتفاع طبقات ساختمان در ضلع مخالف باقی می ماند، که بعضاً به خاطر عدم مهارت کافی اپراتور یا عدم مهارت کافی پیمانکار باعث ریزش این دیوار در حیاط همسایگان می شود و باعث وارد شدن خسارت به فضای سبز حیاط همسایه یا ماشین آلات یا هر نوع وسیله ای که در درون حیاط باشد می گردد.

تخریب ساختمان با پیکور

تخریب فندانسیون

در زمان تخریب فندانسیون به دلیل انتقال لرزش و صدای مهیب پیکور، حساسیت همسایگان به حداکثر می رسد. ساعات شروع تخریب می بایست از 9 الی 10 صبح تا 4 الی 5 بعد از ظهر صورت گیرد. ابتدا بخش های فندانسیون چسبیده به همسایه را در ابعاد کوچ تر برش داده و جدا کنید به سمت میانی زمین برده و از دیواره های جانبی باید دور کنید، سپس پیکور بزنید.
در بسیاری از پروژه ها به دلیل ناپایداری سازه پلاک های همجوار امکان تخریب فندانسیون توسط پییکور در وزن های 5/1 تن به بالا امکان پذیر نیست زیرا در صورت استفاده به دلیل لرزش هایی که ایجاد میشود امکان وارد شدن اسیب های جدی به این سازه ها وجود دارد .
در این شرایط میبایست از مینی بیل مکانیکی به همراه پیکور استفاده کرد زیرا مینی بیل به دلیل اینکه وزن کمتری را نسبت به بیل مکانیکی دارد میزان لرزش و الودگی صوتی کمتری ایجاد می‌کند و همین امر موجب عدم وارد شدن خسارت و عدم نارضایتی همسایگان خواهد شد

اگاهی از مبحث دوازده

بسیاری از پیمانکاران به دلیل عدم آگاهی از مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان باعث به دام افتادن کارفرماهایی می شوند که این قانون را مطالعه نکرده اند و قیمت هایی را به کارفرما می دهند که کارفرما تحریک شود و بعد از شروع عملیات تخریب باعث وارد شدن خسارت های سنگین مالی و اعتباری به مجموعه کارفرما خواهند شد.

روش تخریب ساختمان با پیکور چه مزایایی دارد؟

پیکورهای بیل مکانیکی با نام‌های دیگری مانند سنگ‌شکن، بتن‌شکن، بریکر و چکش هیدرولیکی نیز شناخته می‌شوند که در آن‌ها از نیروهای هیدرولیکی برای شکافتن و شکستن سطوح سخت استفاده می‌شود. بنابراین در عملیات ویران کردن انواع سازه کاربرد بالایی دارند. در ادامه با برخی از مزایای استفاده از این تجهیزات در این عملیات آشنا می‌شویم.

تطبیق‌پذیری پیکورهای بیل مکانیکی

امروزه پیکورها در اندازه‌های مختلف با میزان قدرت و نواخت متفاوت تولید می‌شوند. همچنین هر کدام از آن‌ها دارای مته‌های مختلفی برای کاربردها و سطوح مختلف هستند. بنابراین می‌توانید متناسب با نیازهای پروژه هر کدام از آن‌ها را انتخاب و استفاده کنید.

عملیات دقیق و کنترل شده

پیکورهای مدرن دارای سیستم‌های هیدرولیک پیشرفته‌ای هستند که تنظیمات گوناگونی را ارائه می‌دهند. این سیستم‌ها امکان تنظیم مواردی مانند نیرو و فرکانس ضربه‌ها را ایجاد می‌کنند. بنابراین اپراتورهای بیل مکانیکی می‌توانند با دقت بالا و متناسب با شرایط سطوح مانند میزان سختی تنظیمات مورد نیاز پیکور را ایجاد کنید.

تخریب ساختمان با پیکور

افزایش ایمنی اپراتورهای بیل مکانیکی

ایمنی اصل اول در تمامی فرآیندهای ساخت و ساز است. پیکورهای بیل مکانیکی از جمله تجهیزاتی هستند که فاصله زیادی با اپراتور دارند و به‌همین‌دلیل ایمنی بیشتری را برای اپراتور ایجاد می‌کنند. در حالی که استفاده از انواع ابزارهای دستی از جمله پیکورهای دستی، ایمنی پایین‌تری نسبت به این روش دارد.

یک روش دوستدار محیط زیست

استفاده از پیکور نسبت به برخی از روش‌های دیگر ویران کردن سازه و سطوح سخت، یک گزینه دوستدار محیط زیست به‌شمار می‌آید. زیرا برخی از روش‌ها مانند استفاده از مواد منفجره و استفاده از برخی ماشین‌آلات شامل آسیب‌هایی به محیط زیست است. اما استفاده از پیکورها هیچ نوع ماده یا گاز مضر برای طبیعت و نیروهای کار تولید نمی‌کند.

امکان بازیافت و استفاده دوباره از مواد

خرد کردن سطوح سخت، سنگ‌های بزرگ و قطعات بزرگ بتنی باعث می‌شود که بتوانید از آن‌ها برای برخی موارد دیگر در پروژه مانند پر کردن حفره‌ها و چاله‌ها استفاده کنید. همچنین جابه‌جایی قطعات خرد شده برای بارگیری در کامیون‌ها نیز آسان‌تر می‌شود.

ایجاد حداقل اختلال‌های محیطی

قابلیت شکستن هدفمند و دقیق سطوح و قطعات سخت توسط پیکور باعث کاهش آسیب‌های جانبی به سازه‌ها و ساختمان‌های اطراف می‌شود. همچنین سروصدای پیکور کمتر از برخی از ماشین‌آلات و تجهیزات دیگر تخریب است و سروصدای آن نیز در زمان کمتری ایجاد می‌شود زیرا کار تخریب با سرعت بسیار بالایی انجام می‌شود. بنابراین استفاده از پیکور انتخاب مناسبی برای محیط‌های پرجمعیت است.

تعمیر و نگهداری کمتر

پیکور بیل مکانیکی، تجهیزی بزرگ و سنگین است و ممکن است برخی از موارد تعمیر آن دشوار باشد. ولی در عین حال این تجهیزات دارای طول عمر بسیار بالا و همچنین موارد تعمیر و نگهداری بسیار کم هستند. تنها نگرانی شما باید بر روی روانکاری باشد که در صورت اعمال به‌موقع، طول عمر پیکور نیز افزایش می‌یابد.

کاهش هزینه نیروهای انسانی

تمامی پروژه‌های ساختمانی برای فرآیندهای خود در فکر کاهش هزینه‌ها از جمله استفاده از روش‌های مکانیکی برای کاهش هزینه‌ نیروهای انسانی هستند. با استفاده از پیکور می‌توانید در هزینه و زمان صرفه‌جویی کنید و نیاز به نیروهای انسانی تا حد بسیار بالایی کاهش می‌یابد.

تخریب ساختمان با پیکور

معایب تخریب سازه‌ها با پیکور

برای انتخاب روش عملیات با پیکور باید با مزایا و معایب تخریب ساختمان با پیکور آشنا باشید. علاوه‌بر مزایایی که برای این روش ذکر کردیم می‌توانیم به برخی از معایب آن نیز اشاره کرد. برای مثال از پیکور نمی‌توان برای ویران ساختن ستون‌ها و بخش‌های فلزی ساختمان استفاده کرد. همچنین پیکور تجهیزی برای ویران کردن تمامی بخش‌های ساختمان نیست و کاربرد اختصاصی برای سطوح سخت دارد.

نکات ایمنی در زمان تخریب ساختمان با پیکور

برای هر گونه عملیات تخریب، مهندسان از روش‌های مختلفی برای ایمن‌سازی محیط و افزایش ایمنی ماشین‌آلات و نیروهای کار استفاده می‌کنند. اما در زمان تخریب ساختمان با پیکور باید نکات ایمنی دیگری را نیز رعایت کرد. زیرا پیکورها تجهیزاتی بزرگ، سنگین، قدرتمند و بالقوه خطرناک هستند.

برخی از نکات ایمنی برای استفاده از پیکور بیل مکانیکی عبارتند از:

  • هرگز به اجزای پیکور حتی بعد از خاموش شدن آن دست نزنید زیرا این تجهیز به‌شدت داغ می‌شود
  • گاهی اوقات در زمان گازگیری هد بالایی، قلم به جلو حرکت می‌کند. بنابراین هرگز در مقابل چکش قرار نگیرید
  • برای موارد مختلف تعمیر پیکور باید ابتدا گاز ازت را خالی کنید
  • برای جدا کردن چکش هیدرولیکی از بیل مکانیکی باید شیرهای هیدرولیک بغل استیک را ببندید

چگونه بهترین پیکور را برای تخریب ساختمان انتخاب کنیم؟

یکی از نکات مهم در زمان تخریب ساختمان با پیکور، انتخاب نوع پیکور مناسب است. برای انتخاب پیکور باید به موارد متعددی توجه کنید. وزن پیکور باید به‌گونه‌ای باشد که بیل مکانیکی بتواند تعادل خود را حفظ کند. از طرفی توان پیکور باید متناسب با سختی سطوح و کاربرد مورد نظر باشد. همچنین ظرفیت پمپ هیدرولیکی بیل مکانیکی باید با توان پیکور هماهنگی داشته باشد. آخرین نکته برای انتخاب یا خرید پیکور در زمان استفاده در پروژه، انتخاب نوع مته است.

برخی از انواع مته‌های پیکور عبارتند از:

  •  
  • مته نوک تیز پیکور: بیشتر برای کار در معدن به کار می‌رود
  • مته اسکنه‌ای لاغر پیکور: مناسب برای شکستن سطوح با سختی کمتر
  • مته پخ پیکور: برای شکستن سطوح بسیار سخت
  • مته اسکنه‌ای عریض پیکور: برای شکستن آسفالت و زمین‌های یخ‌زده و …

تخریب ساختمان با پیکور

هزینه تخریب ساختمان با پیکور چقدر است؟

یکی از مزایای استفاده از پیکور برای ویرانی انواع سازه و سطوح سخت، مقرون‌به‌صرفه بودن آن است. برای مثال هزینه تخریب دستی بخش‌های بتنی ساختمان و سطوح سخت سنگی معمولا به‌دلیل افزایش زمان اجرا بیشتر از هزینه کار با پیکور می‌شود. برای تعیین عوامل موثر در این روش نیز باید به عواملی مانند: زمان اجرای پروژه، مقیاس پروژه، نوع بیل مکانیکی و نوع پیکور اشاره کرد.

دریافت خدمات تخریب ساختمان با پیکور از تهران پی گستر

تهران پی گستر یک مجموعه فعال در زمینه‌های گودبرداری، تخریب و خاکبرداری در شهر تهران است. ما انواع این خدمات را در بخش‌های مختلف تهران به‌ویژه در شمال و شمال غرب ارائه می‌دهیم. با خدمات تهران پی گستر دیگر نیازی به نگرانی برای از بین بردن موانع پروژه، گودبرداری عمیق، خاکبرداری در مقایس بالا و ایمنی پروژه نخواهید داشت. برای دریافت خدمات متنوع مجموعه ما از جمله تخریب ساختمان با پیکور می‌توانید همین الان با کارشناسان ما در این مجموعه تماس بگیرید.

سوالات متداول

پیکور بیل مکانیکی چیست؟

پیکور بیل مکانیکی تجهیزی قدرتمند است که بر روی بازوی بیل مکانیکی نصب می‌شود و می‌توان از آن برای شکافتن سطوح سخت گوناگون مانند آسفالت، بتن، سنگ و … استفاده کرد.

پیکور چه اجزایی دارد؟

انواع پیکورها دارای اجزای مختلفی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان از ابزار چکش، شیر کنترل، بدنه اصلی، بوش، پیستون، بوش سیلندر، نگهدارنده ابزار چکش، محفظه پشت پیستون و درپوش تخلیه روغن نام برد.

استفاده از پیکور بیل مکانیکی چه مزایای در تخریب سازه دارد؟

برخی از مزایای استفاده از این روش عبارتند از: افزایش ایمنی اپراتور بیل مکانیکی، افزایش دقت در عملیات، کاهش زمان عملیات نسبت به روش دستی، کاهش نیاز به نیروهای انسانی، وجود انواع پیکورها و مته‌ها با ویژگی‌های مختلف، امکان بازیافت و استفاده مجدد از مواد و تعمیر و نگهداری کمتر نسبت به برخی از تجهیزات رایج دیگر. این روش همچنین یک روش دوستدار طبیعت است و مواد سمی و گازهای خطرناک را آزاد نمی‌کند.

چه عواملی در تعیین هزینه تخریب با پیکور تاثیر دارند؟

از عوامل موثر در این زمینه می‌توان به نوع بیل مکانیکی و پیکور، زمان مورد نیاز برای اجرای پروژه و نیز مقیاس پروژه اشاره کرد.

 

اشتراک: